Odbojkaši Zadra počeli pripreme za novu sezonu
Piše: R. Morović | Objavljeno 16.8.2007 u 22:31.
ZDNews.hr

Prvi ovosezonski trening odbojkaši Zadra odradili su na terenu bivšeg medicinskog centra Foto: H. Bajlo


Odbojkaši Zadra započeli su danas, na igralištu bivšeg medicinskog centra, s pripremama za novu sezonu. Treniralo se u dvije skupine, jedna ujutro, jedna navečer, a pod vodstvom trenera i igrača Marina Masnića boje kluba iduće će sezone braniti:
Ivan Hrabrov, Stipe Belić, Darko Marasović, Hrvoje Dokaza, Josip Viduka, Ivan Friganović, Nikola Jurišić, Dražen Čubrilo, Luka Radošević, Mario Mazija, Ivan Krekić, Trpimir Burčul, Tomislav Jović, Zvonimir Kezele i Vice Sikirić.

Natjecanje u 1.b državnoj ligi počinje prvog tjedna u listopadu, a raspored prvenstva bit će određen na seminaru u Zagrebu početkom rujna.

Trener-igrač Zadra, Marin MasnićTrener Masnić, u razgovoru za Zadarsport.com, najavio je klupske ambicije i istaknuo kako se favoriti prvenstva neće znati sve do samog početka:
"Na popisu je 15 igrača, odnosno 16 ako uzmemo u obzir da ću i ja igrati. To je uglavnom uvijek ista, mlada momčad, iako smo nešto oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu jer su nam otišli neki važni igrači.
Prošla sezona bila je najuspješnija u povijesti kluba. Završili smo na 2. mjestu, iza Rovinja, s tim da smo u drugom dijelu prvenstva imali 11 pobjeda bez poraza, a i sami Rovinj smo glatko pobijedili 3-0.
Ove sezone očekujemo plasman u sredini tablice, a posebnu ćemo pažnju usmjeriti ka radu s mladim igračima i njihovom napretku.
Favoriti prvenstva se nikad ne znaju do samog početka prvenstva jer se ne zna koji se klub koliko pojačao. OK Goran iz Bibinja, koji je prošle sezone bio posljednji, ove je sezone, uz pomoć sponzora, doveo nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno će biti vrlo konkurentan. Još ne znamo hoće li, prošle godine prvi, Rovinj pronaći financijskih mogućnosti da zaigra u 1. ligi, tako da postoji mogućnost da i oni ove sezone ponovno nastupaju u 1.b ligi."

Najvažniji rad s mladima - Snježana JurinićOsim seniorske momčadi, u OK Zadar treniraju i svi mlađi uzrasti: mlađi kadeti, kadeti i juniori, o kojima se uz trenera Masnića posebno brine i bivša odbojkašica Snježana Jurinić:
"Posebnu pozornost u klubu pridajemo radu s mladima, a najveću financijsku potporu imamo u gradu Zadru bez čije bi pomoći zaista bilo mnogo teže raditi.

Najveće poteškoće zadaje nam dvorana jer zbog problema s terminima na Višnjiku i u Mocirama treninge održavamo u dvorani Osnovne škole Šime Budinića.
Utakmice igramo u dvorani na Višnjiku što predstavlja određeni manji problem, no naši su igrači na to već naviknuti."

Ukoliko Zadar eventualo uđe u prvu ligu dvorana na Višnjiku ne bi zadovoljavala propise, te bi se utakmice morale igrati u Mocirama ili čak u OŠ Krune Krstića u Arbanasima.

Zadarskim odbojkašima tako sada predstoji pripremni period od mjesec i pol dana nakon kojega će, uz puno rada i malo sportske sreće, pokušati ponoviti prošlosezonski rezultat ili ga čak i nadmašiti.

Sve vijesti vezane uz pripreme odbojkaša, raspored prvenstva kao i izvještaj sa svih utakmica, te sve o radu mlađih uzrasta moći ćete redovito pratiti na portalu Zadarsport.com.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.