Kostov i Cupać 17. na predolimpijskoj regati
Piše: HRTweb sport (kp) | Objavljeno 16.8.2007 u 1:30.
ZDNews.hr

Foto: HRTweb sport


Od 11 olimpijskih klasa prvog dana natjecanja na predolimpijskoj regati u Qingdaou jedrile su samo dvije klase - 49er i ženski 470, dok za ostale nije bilo dovoljno vjetra.

I te dvije klase jedrile su po vrlo slabom vjetru, na rubu bonace, tako da su uspjeli odjedriti samo jedno jedrenje. Među 23 posade klase 49er Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar) ušli su 17. u cilj. Na obilasku prve oznake bili su odlični šesti, međutim dotaknuli su oznaku, pa su se morali iskupiti kaznenim okretom oko svoje osi, što je naravno značilo da su izgubili dosta mjesta. Uspjeli su se vratiti u regatu, u zadnju stranicu niz vjetar ušli su oko desetog mjesta. U toj zadnjoj stranici protivnici su ih pokrili, uzeli im taj slabašni vjetar, pa je naša posada u prvom jedrenju zabilježila 17. mjesto.

Svi najbolji nastupaju na predolimpijskoj regati, flota je samo brojčano nešto manja nego što će biti u kolovozu iduće godine na Olimpijskim igrama.

Hrvatsku reprezentaciju u Kini čini 14 članova, od toga sedam jedriličara - Luka Radelić (Mornar, Split) u Laseru, Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) u Finnu, Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) u 470, Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) u Laser Radialu, te Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar) u 49er-u.

Radelić, Kljaković Gašpić i Fantela/Marenić evidentni su olimpijski kandidati, dok se u ostalim klasama još moramo izboriti za normu. Kao na Olimpijskim igrama i na predolimpijskoj regati svaka nacija ima pravo na samo jednog predstavnika u svakoj klasi. Za sve nacije ova je regata važna zbog upoznavanja uvjeta na regatnom polju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.