Košarkaši Zadra započeli s pripremama za novu sezonu
Piše: R. Morović | Objavljeno 16.8.2007 u 0:01.
ZDNews.hr


Košarkaši Zadra danas su, popodnevnim treningom u dvorani Jazine, započeli pripreme za novu sezonu koja službeno započinje 3.10 domaćom utakmicom protiv Cibone u prvom kolu NLB Lige.

Zadrani će u sljedećih mjesec i pol dana odigrati niz pripremnih utakmica, prvo u Delnicama protiv Urala Dražena Anzulovića i Novosibirska, potom na turniru u Splitu (14. i 15. 9.), nakon čega će uslijediti turneja po Italiji: 19. 9 protiv Scafatija, 22. i 23. 9. na turniru u Avellinu, 25. 9. protiv Rietija ili Imole, 27. 9. u Reggio Emiliji, a posljednja pripremna utakmica trebala bi biti 28. 9. u Goriziji.

Tako, nažalost, zadarska publika neće imati vidjeti priliku vidjeti svoje ljubimce sve do prve službene utakmice, derbija protiv Cibone 3.10.
Na prvom ovosezonskom treningu treneru Aleksandru Petroviću odazvali su se sljedeći igrači:
Rok Stipčević, Pankracije Barać, Andrej Štimac, Jere Macura, Toni Prostran, Mario Filipović, Pavle Marčinković, Marino Šarlija i Ante Đugum.
Ovoj devetorici u sljedećih bi se nekoliko dana redom trebali priključiti i nove američke akvizicije Shammell Stallworth i Corey Brewer, te Juby Johnson koji je u SAD-u na vjenčanju svoje sestre.

Nakon njih na pripreme bi trebali stići i Jure Lalić koji je trenutno na pripremama reprezentacije, te makedonski reprezentativac Todor Gečevski.
A upravo je Todor Gečevski najizgledniji kandidat za novog kapetana Zadra nakon odlaska Jakova Vladovića u Zagreb.

Dva od ove četrnaestorice igrača vjerojatno će na posudbu, a već se spominje mogući prelazak Ante Đuguma u riječki Kvarner.

Sve u svemu, prije odlaska na pripreme u Gorski Kotar, cijela bi momčad trebala biti na okupu.
Kako je i najavljeno novost će od ove sezone biti i kondicioni trener kojeg Zadar do sada nije imao. To će biti Zadranin Jure Šango koji je donedavno pripremao košarkaše Borika, a sada će se prebaciti u redove "starijeg brata".

Tako je trener Aco Petrović, u suradnji sa sportskim direktorom Pinom Giergiom, složio respektabilnu momčad sa predstojeću sezonu u kojoj će Zadrani nastupati u četiri natjecanja: NLB Ligi, ULEB Kupu, Kupu Krešimira Ćosića, te Prvenstvu Hrvatske.

Svi preduvjeti za dobru sezonu su stvoreni, svi zahtjevi trenera zadovoljeni, sada predstoji ono najvažnije: rad i rezultati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.