Zadarski list: Mate Duilo karijeru nastavio u Švedskoj Motali
Piše: Zadarsport, Zadarski list | Objavljeno 13.8.2007 u 23:21.
ZDNews.hr

Mate Duilo od Zadra do Motale mora prijeći put
od gotovo 2000 kilometara


Kako piše današnji Zadarski list donedavni igrač Zadra Mate Duilo karijeru je nastavio u švedskoj 3. ligi, u Motali.
Nakon što je Duilo, prilično neočekivano, na koncu prošle sezone napustio Zadar, vijesti o njegovoj novoj destinaciji nije bilo sve do danas.
Nakon pet sezona provedenih u Zadru, tokom kojih je bio i na posudbi u GOŠK-u i Novalji, Duilo je raskinuo ugovor sa klubom, te se odlučio otvoriti novu stranicu u svojoj karijeri.

Kako je izjavio za Zadarski list, Duilo je je u Švedsku dospjeo uz pomoć prijatelja koji mu je prije nekoliko godina nudio i mogućnost prelaska u Elfsborg koji ovih dana igra u 3. pretkolu Lige Prvaka protiv Valencije, no zadarski se branič tada odlučio karijeru nastaviti na Stanovima.

Iako je u Švedskoj sve, od klime pa do društvenih prilika potpuno drugačije nego u Hrvatskoj, Duilo očekuje kako će nakon Motale nastaviti igrati u Skandinaviji i to za švedskog drugoligaša Norkoping koji ima prvoligaške ambicije.

Evo kraćeg dijela intervjua iz današnjeg izdanja Zadarskog lista:

«Na treninzima su obavezni kostobrani jer u svaki duel idu žešće nego što se kod nas igra na prvenstvenim utakmicama.
U trećoj ligi igrači su uglavnom poluamateri i njihovo nogometno znanje ispod je onoga što se može vidjeti u Hrvatskoj. Međutim, razlika je što za njih nema izgubljene lopte, izgubljenog duela, a niti izgubljene utamice. Bez obzira koliko gubili svi idu maksimalno 90 minuta zbog čega su česti i rezultatski preokreti.
Kad je riječ o ustroju kluba ovdje je sve na profesionalnoj razini, daleko bolje nego što je to kod nas u prvoj ligi. Imaju i odlične uvjete. Oko stadiona je pet pomoćnih terena, a utakmice se igraju na umjetnoj travi, što mi je u početku predstavljalo i mali problem.
Temperatura ljeti ne prelazi 15 Celzijevih stupnjeva, no neće biti problema budući da ova sezona završava u listopadu, a nova počinje tek u ožujku. Do tada će prava zima valjda proći.»

Mate Duilo je za Zadar odigrao 77 utakmica (35 prvoligaških), a debitirao je u porazu 3-1 od Hajduka na Poljudu, 18. listopada 2003. Prvi gol za Zadar zabio je 30. studenoga 2003. protiv Rijeke na Stanovima u pobjedi 3-2, a ukupno je zabio 6 pogodaka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.