Zadar - Jadran 16-4 ; pogodak Boruta Gatare s centra
Piše: R.Morović | Objavljeno 12.8.2007 u 7:36.
ZDNews.hr

Borut Gatara postigao je nesvakidašnji, spektakularan gol s centra bazena Foto: Zadarsport


Zadar, 11. kolovoza 2007.
Bazen Kolovare
Utakmica 10.kola druge HVL Sjever
Gledatelja: 100

VK Zadar 1952 – Kruna Osijek 16 - 4
(3-0 ; 5-1 ; 2-1 ; 6-3)

U 10. kolu druge HVL Sjever vaterpolisti Zadra pobijedili su, na domaćem bazenu Kolovare, momčad Jadrana iz Kostrene rezultatom 16-4.
Obje su momčadi prve minute odigrale pomalo dekoncentrirano promašivši nekoliko puta priliku povesti s igračem više.
No vrlo su brzo Zadrani preuzeli inicijativu i pokazali da su kvalitetnija momčad.

Prvu četvrtinu Zadar je dobio rezultatom 3-0 pogocima kapetana Gatare, Španje i Franičevića, a valja naglasiti da su prva dva gola postignuta nakon što Jadran nije realizirao igrala više.
Domaći u drugoj četvrtini vrlo brzo dolaze i do prednosti 5-0, da bi tek nakon 11 minuta igre gosti iz Kostrene, preko Ive Markovinovića, postigli svoj prvi zgoditak na utakmici i to nakon isključenja Boruta Gatare.
Uskoro je, sjajnim udarcem iz daljine, na 6-1 povisio Španja, a kasnije je isti igrač asistirao za pogodak Alena Ćurkovića za 7-1.

Kada se svima činilo da će se upravo tim rezultatom otići na poluvrijeme, loptu je, nekoliko sekundi prije kraja, u ruke uzeo kapetan Zadra Borut Gatara i sa svoje polovice bazena zabio pogodak sa sirenom za 8-1. Vratar Kostrene mogao je samo sa čuđenjem ispratiti projektil koji je završio u lijevim rašljama gola ispod skakaonice. Ovim, rijetko viđenim pogotkom, Gatara je zaslužio ovacije malobrojne, ali energične, publike na Kolovarama.

U trećoj četvrtini probudio se i najbolji strijelac Zadra Marko Bratić koji je zabio za 9-1, a uskoro je na 10-1 povisio Andro Franičević.
Njegovim odlaskom u Grčku, zbog čega neće nastupati na posljednje tri gostujuće utakmice, Zadar će zaista izgubiti mnogo, a možemo se samo nadati kako će, barem donekle, njegov nedostatak borbenošću uspjeti nadoknaditi ostali igrači.
Pri kraju treće dionice igre trener domaćih Goran Jovančević priliku je dao i mlađim igračima, a potpuno je nepotreban bio nesportski potez igrača Jadrana nekoliko sekundi prije kraja.
Zadrani ipak nisu uspjeli zabiti peterac za 10 razlike.

Posljednju četvrtinu otvorio je ponovno sjajni Andro Franičević pogotkom za 11-1 nakon čega je uslijedio i drugi gol Jadrana, nakon čak 27 minuta igre.
Do kraja utakmice u strijelce su se još upisali i juniori Filip Stipanov, Petar Marčinković i Igor Šarić, a vrlo dobro se na vratima snašao i mladi golman Krešimir Klarica.

Konačni rezultat 16-4 dovoljno govori o zadarskoj nadmoći, a o tome svjedoči i izjava trenera Gorana Jovančevića: «Pobijedili smo lakše nego što smo očekivali. Danas je cijela ekipa odigrala od prve do zadnje minute onako kako smo se dogovorili i završilo je našom visokom pobjedom. Konačni rezultat 16–4 sve govori.
Na kraju, kada je utakmica bila riješena, priliku su dobili svi igrači, a to se posebno odnosi na juniore. Odigrali su jako dobro u opuštenoj atmosferi i ja san zadovoljan sa svima.»

Sutra Zadar dočekuje posljednjeplasiranu momčad Dinama:
«Sutra je novi dan, nova utakmica i ja se nadam isto ovako dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi.»

Samir Barać ipak neće zaigrati za Zadar:
«Samir Barać, po svemu sudeći, neće doći zbog administrativnih problema sa njegovim novim klubom, riječkim Primorjem. Postojala je viša sila između nas tako da 99% on neće zaigrati ni jednu utakmicu za Zadar.»

Odlučujuće utakmice tek slijede:
«Imamo ta tri gostovanja, idući vikend u Opatiji i Crikvenici, a zadnje kolo u Betini.
Bit ćemo dosta oslabljeni zbog neigranja Andre Franičevića koji odlazi u Grčku.
No bez obzira na to mislim da se, ako budemo dovoljno psihički jaki, možemo ravnopravno boriti sa svima, a onda neka pobijedi bolji.»


VEČERAS 21 SAT, BAZEN KOLOVARE
ZADAR - DINAMO

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.