Tri gola Interu za prva tri ovosezonska boda
Piše: R.Morović | Objavljeno 11.8.2007 u 20:21.
ZDNews.hr

Dragan Župan zabio je iz slobodnjaka već u 8. minutu Foto: H.Bajlo


Zadar, 11.kolovoza 2007.
Četvrto kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja oko 3000
Vrijeme: 1.poluvrijeme sunčano ; 2.poluvrijeme oblačno, temperatura: 26 stupnjeva
Teren: težak za igru

ZADAR - INTER 3–0 (poluvrijeme: 1-0)

SUDAC: Draženko Kovačić (Križevci)
Pomoćnici: 1. Željko Perak (Karlovac), 2. Borut Križarić (Čakovec)
Četvrti sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)
Delegat Udruge Prve HNL: Ante Vučemilović (Osijek)
Kontrolor suđenja: Antun Šumić

STRIJELCI: 1:0 Župan (8.), 2:0 Terkeš (77.), 3:0 Terkeš (82.)

ŽUTI KARTON: Skulić (27. - nesportska igra)

IGRAČ UTAKMICE: Želimir Terkeš (Zadar)
NAJBORBENIJI IGRAČ: Ante Puljić (Zadar)

ZADAR: Subašić, Batkoski, Parmaković, Puljić, Balašković, Elez (od 75. Ćustić), Milin, Surać, Župan (od 66. Tomasov), Mitrović (od 81. Baturina ), Terkeš
Trener: Dalibor Zebić

ŠIBENIK: Vranjić, Skulić, Iftić, Starčević, Krznar, Verhas (od 78. Kwedi), Alves Gomides, Stipković, Šarić, Pandev (od 46. Brčić) (od 87. Rašić), Nikolić
Trener: Ante Čačić


Četiri su kola trebala nogometašima Zadra da dođu do svoje prve ovosezonske pobjede.
Nakon “nule” protiv Hajduka u prvom kolu, teškog poraza od Dinama u drugom, te remia u prošlom kolu sa Šibenikom Zadar je danas deklasirao slabe Zaprešićane i sa 3 pogotka u mreži zadao velike glavobolje treneru Čačiću.
S druge strane, domaći trener Dalibor Zebić svoje zadovoljstvo duguje ponajviše prvom strijelcu lige Želimiru Terkešu (4 gola kao i Modrić), te kreatoru igre Draganu Županu čiji je pogodak u ranoj fazi utakmice uvelike olakšao posao Zadru..

Na Stanovima se, unatoč oblacima koji su neko vrijeme prijetili i kišom, okupilo oko 3000 gledatelja.
Zadar je susret počeo u sastavu (3-5-2): Subašić na golu, Parmaković (lijevo), Batkoski i Puljić (desno) u obrani, Milin i Surać kao dva zadnja vezna, ispred njih Župan, na lijevom boku Elez, na desnom Balašković, te u napadu dvojac Terkeš – Mitrović.
Gostujući trener, usto i bivši trener Zadra, Ante Čačić, koji je do ove utakmice u mreži svoje momčadi vidio već 12 golova startao je u formaciji 4-3-2-1: Vranjić na golu, Krznar (lijevo), Iftić, Starčević i Skulić (desno) u obrani, Stipković, Alves Gomides i Verhas u vezi, Šarić i Saško Pandev kao dvije polušpice, te u samom vrhu napada Marijan Nikolić.


Zadar je već u prvim minutama najavio svoju dominaciju na terenu i to dva puta preko mladog Ante Mitrovića, kojemu je trener Zebić odlučio pružiti priliku umjesto Štefančića.
U 6. minuti upravo je Mitović slalomom stvorio pomutnju u gostujućoj obrani, no Terkeš se nije dobro snašao, te je lopta završila u gol-autu.

1-0 Župan

Zadarska publika ipak nije morala dugo čekati na pogodak svojih ljubimaca.
U 8. je minuti Ivana Eleza s lijeve strane kaznenoga prostora Intera srušio Skulić, a Župan je savršeno izveo slobodni udarac na prvu stativu vratara Vranjića, koji je pogriješio, kako u pozicioniranju na golu, tako i u postavljanju živog zida.

Veliko slavlje i olakšanje Zadrana nakon prvog pogotka
Tada se igra umrtvila I preselila uglavnom na sredinu terena. Gomides i Pandev pokušali su dva puta iz daljine ugroziti vratara Subašića, no oba su udarca završila visoko iznad grede.

Prvi i jedini žuti karton na utakmici dobio je Ernad Skulić zbog nesportske igre laktom prema Mitroviću, potpuno nepotrebno na sredini terena.

Domaći su se pokušali probuditi u 33. minuti kada je Župan dobro dodao za Terkeša koji prolazi po desnoj strani, no daje si predug for, te njegov udarac na prvoj stativi Vranjić odbija u korner.

Iduću akciju vrijednu spomena bilježimo tek pri kraju prvoga poluvremena, u 43. minuti, kada se Mitrović sjajno oslobodio svog čuvara, te dobro pucao sa dvadesetak metara od gola, a vratar Intera nesigurno odbijo loptu.

Posljednju priliku da promijeni rezultat u prvom dijelu imao je Terkeš u 44. minuti, no njegov prizemni udarac s 18 metara brani Vranjić.

To je međutim bio tek početak predstave koju nam je za danas pripremio zadarski broj 20.


U svlačionici je trener Čačić ostavio nevidljivog Saška Pandeva, a u igru poslao Brčića koji se nije pokazao kao puno bolje rješenje.

Zadar je i u drugom poluvremenu imao inicijativu. Iako su Zaprešićani u jednom dijelu imali više loptu u nogama, sve ozbiljnije prilike bile su upravo pred njihovim vratima.

U 47. minuti Ferdo Milin okušao je udarac sa 20 metara, no završio je malo iznad gola.
Dvije minute kasnije Vranjić je jednom nesugurnom reakcijom stvorio gužvu u svom kaznenom prostoru, no Mitrović to nije iskoristio - pucao je pored gola.

Idućih desetak minuta Zadar je i dalje pokušavao, što inače nije slučaj, udarcima izvana, no sve ih je bez puno muke zaustavljao gostujući vratar.
S druge strane, Interovi su pokušaji bili još bezopasniji po vrata Subašića.

Prvu zamjenu trener Zebić izvršio je u 66. minuti. Iz igre je izašao stijelac Dragan Župan, i u potpunosti zaslužio pljesak Stanova, a ušao je mladi Marin Tomasov.

U 70. minuti kapetan Surać je centrirao s desne strane, a ponovno je nesiguran u intervenciji bio Vranjić. Odbijenu loptu na drugoj je stativi stigao Terkeš, dodao povratno za Eleza koji puca malo pokraj gostujućeg gola.

Jakov Surać kapetanski je vodio Zadar ka važnoj pobjedi
Još pet minuta Zadar je prepustio blagu inicijativu gostima, a kada je u 75. minuti u igru, umjesto Eleza, ušao Ćustić, domaći su konačno pokazali što znaju i mogu.

2-0 Terkeš

Igrala se 77. minuta kada je Tomasov (prva pogođena zamjena trenera Zebića) dobro prošao po desnoj strani, dodao do Terkeša, koji se jednim potezom riješio Interove obrane i snažnim udarcem s nekoliko metara, u gornji desni golmanov kut, zabio za 2-0 i veliko olakšanje na Stanovima.

Minutu kasnije Čačić iz igre izvodi Verhasa, za kojega moramo zabilježiti da je danas potrošio barem 6-7 lopti s lošim udarcima, a uvodi Patricea Kwedia koji mu međutim neće puno pomoći.

Još jednom sve pohvale idu treneru Zadra Daliboru Zebiću koji je pogodio sve tri zamjene na današnjoj utakmici.
U 81. minuti konačno je u igru ušao Mate Baturina umjesto mladog Ante Mitrovića koji je svojim zalaganjem na terenu i dobrom igrom zaslužio pljesak s tribina.

3-0 Terkeš

Samo minutu kasnije korner je izborio, a potom i izveo, upravo Baturina. Kratko je dodao do Ćustića koji odmah centrira u sredinu peterca gdje je Želimir Terkeš, neometano, glavom postigao svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici, ukupno četvrti u prvenstvu, što ga čini prvim strijelcem lige zajedno sa kapetanom Dinama, Zadraninom Lukom Modrićem.

Do kraja bilježimo još samo pokušaj Tomasova iz daljine kojeg brani Vranjić, te izmjenu kod Intera u 87. minuti, kada je iz igre izašao Brčić, a ušao Rašić.

Dvije minute sudačke nadoknade nisu bile dovoljne Zaprešićanima da postignu počasni pogodak, a vjerojatno ne bi bilo ni još jedno poluvrijeme.
Jer, igra kakvu je danas prikazao Inter sigurno neće biti dovoljna za ostanak u društvu najboljih.

Veliko i zasluženo slavlje Zadrana na kraju utakmice


Treneri su, na press konferenciji nakon utakmice bili potpuno suprotnog raspoloženja:

Ante Čačić bio je svjestan da živi u opasnim vodama... : " Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Još uvijek sam pod dojmom same utakmice. Činjenica je da u zadnje vrijeme vrlo lako primamo zgoditke. Zadar je, kao domaćin, imao puno veći imperativ pobjede, a mi smo im uvelike olakšali posao primivši onakav pogodak u već 7. minuti.
U drugo poluvrijeme smo ušli vrlo odlučno, no nismo uspjeli kreirati dobru priliku za gol, a onda smo, dok se utakmica lomila, primili i taj drugi zgoditak nakon kojega je sve bilo gotovo. Preostaje nam samo raditi i što bolje odigrati iduće dvije domaće utakmice."

A Dalibor Zebić da ih je ovom pobjedom izbjegao bar na nekoliko kola, a nadamo se i duže:
"Izgleda da najbolje igramo kad je pred nama imperativ pobjede. Sigurno da je nama ova utakmica i pobjeda puno značila da lakše dišemo bar sljedeća dva kola. Zadovoljan sa načinom kako je momčad ušla u utakmicu iako smo u drugom poluvremenu imali petnaestak minuta pada u igri kada smo disali „na škrge“. Ipak, onda je stigao i taj drugi gol je nas je riješio pritiska do posljednje minute. Sretan sam zbog prve ovosezonske pobjede, no preostaje nam još puno rada kako se neki propusti u igri više ne bi događali. Iduće kolo u Vinkovcima idemo odigrat najbolje što možemo, a kako tamo tradicionalno dobro prolazimo nadam se da će tako biti i sljedeće subote.“

Trener Zadra Dalibor Zebić i sportski direktor Prof. Josip Bajlo na press konferenciji





Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.