Zadar uz oscilacije u igri do pobjede protiv Osijeka
Piše: R.Morović | Objavljeno 6.8.2007 u 0:33.
ZDNews.hr

Marko Bratić bio je najbolji pojedinac Zadra, a sjajno su odigrali i kapetan Gatara, te Andro Franičević Slike: R.Morović


Zadar, 4. kolovoza 2007.
Bazen Kolovare
Utakmica 9.kola druge HVL Sjever
Gledatelja: 100

VK Zadar 1952 – Kruna Osijek 15 - 8
(3-1 ; 5-3 ; 3-3 ; 4-1)

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana vaterpolisti Zadra danas su, u 9. kolu druge HVL Sjever ubilježili petu pobjedu, četvrtu kod kuće.
U ugodnom večernjem ambijentu, pred oko stotinjak gledatelja, na bazenu Kolovare Zadrani su svladali Krunu iz Osijeka rezultatom 15-8.
Iako konačni rezultat tako ne sugerira utakmica je bila vrlo teška i borbena, a osječani se nisu predavali ni kada su gubili šest pogodaka razlike.
Ipak, kvaliteta domaćih igrača u završnici je došla do izražaja, a Krunu je većeg poraza spasio samo fenomenalni vratar.
Zadar je susret otvorio pogotkom kapetana Boruta Gatare, a nakon gostujućeg izjednačenja, Bratić je do kraja četvrtine postigao dva pogotka, te se na prvi odmor otišlo rezultatom 3-1.
Domaći bolje otvaraju i drugu četvrtinu, te na krilima najboljih igrača Bratića, Franičevića i Gatare minutu i pol prije poluvremena imaju veliku prednost 8-2.

Što se u tom trenutku dogodilo u glavama igrača Zadra pitanje je na koje će odgovor morati potražiti trener Goran Jovančević, jer protiv jačih momčadi ovakve crne rupe vodit će u siguran poraz.
Osječani su do poluvremena smanjili na 8-4, da bi sredinom treće četvrtine došli na samo jedan pogodak zaostatka, 8-7.
Tada se domaći ipak bude, te s tri pogotka u 40 sekundi četvrtinu završavaju s prednošću 11-7.
U tom su periodu igre posebno briljirali vratari, naročito onaj gostujući koji je u više navrata Zadranima branio čiste zicere.
Posljednju dionicu igre Zadar je lako dobio sa 4-1 pogocima Bratića (2), Franičevića i Igora Šarića u posljednjoj sekundi utakmice za konačnih 15-8.

Evo što je upravo posljednji strijelac na utakmici izjavio neposredno nakon pogotka za Zadarsport i TV Vox: "Imali smo 8-2, no tada je došlo do pada u igri, zaredali smo s greškama i oni su došli na 8-7. Na kraju smo ipak stisnuli, zabili 5-6 golova za redom i zasluženo pobijedili. Trenutno smo drugi na tablici, a svi se nadamo prvom mjestu, a za to moramo ostvariti sve pobjede do kraja. Sljedeći vikend igramo protiv Jadrana iz Kostrene i Dinama iz Zagreba, pozivam sve gledatelje da dođu na bazen i naravno da očekujem pobjede."

Posljednje dvije domaće utakmice u regularnom dijelu natjecanja:

10.kolo: Subota, 11.8.2007. 21,00
VK Zadar 1952 - VK Jadran (Kostrena)

11.kolo: Nedjelja, 12.8.2007. 21,00
VK Zadar 1952 - VK Dinamo Ghetaldus (Zagreb)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.