Dva pogotka Terkeša za teško izboreni bod
Piše: R.Morović | Objavljeno 4.8.2007 u 20:27.
ZDNews.hr

Hrvoje Ćustić uspio je promašiti doslovno prazan gol Foto: H. Bajlo


Zadar, 4.kolovoza 2007.
Treće kolo T-com 1. HNL
Stadion Stanovi
Gledatelja oko 3000
Vrijeme: sunčano i vjetrovito, temperatura: 30 stupnjeva
Teren: dobar

ZADAR – ŠIBENIK 2–2 (poluvrijeme: 0-0)

SUDAC: Igor Pristovnik (Zagreb) ; Pomoćnici: Mate Matić (Zagreb), Marin Ivanković (Split)
Četvrti sudac: Mauro Tomišić (Pazin)
Delegat Udruge Prve HNL: Mladen Mustać (Viškovo)
Kontrolor suđenja: Miroslav Vidak

STRIJELCI: 0-1 Batkoski (50.-ag), 0-2 Zec (70.), 1-2 Terkeš (82.), 2-2 Terkeš (90.+2)

ŽUTI KARTONI: Parmaković (25. – oštar start), Bonacin (34. - oštar start), Zec (64. - nesportsko ponašanje)

IGRAČ UTAKMICE: Želimir Terkeš (Zadar)

ZADAR: Subašić, Bilaver (od 56. Milin), Parmaković, Župan, Tomasov (od 66. Surać), Batkoski , Balašković, Štefančić, Terkeš , Rožić, Ćustić (od 56. Mitrović)
Trener: Dalibor Zebić

ŠIBENIK: Matas, Milanović, Bonacin, Roglić (od 69. Đira), Grizelj (od 86. Kulušić), Bulat, Gabriel Da Silva, Jambrušić (od 46. Ermin Zec), Lapić, Vitaić, Raič
Trener: Ivica Kalinić


Nakon boda protiv Hajduka i teškog poraza od Dinama u Maksimiru u Zadru su puno očekivali od današnje utakmice sa Šibenikom, naročito stoga jer će im vjerojatno biti izravni konkurent za ostanak u ligi.
Suprotno očekivanjima zadarski su nogometaši odigrali jednu vrlo lošu utakmicu iz koje su na kraju vrlo sretno, ponajviše zahvaljujući snalažljivom Želimiru Terkešu, izvukli bod.
Po sunčanom vremenu i laganom vjetru na Stanovima se okupilo oko 3000 gledatelja, a šibenčane je pratilo i oko 150 pripadnika Funcuta.
Nekolicina mlađih navijača Zadra na južnoj je tribini razvila transparent na kojem je pisalo: "350 poginulih + 3000 invalida + 20 000 branitelja = Zadar "Bježigrad" ??? " kao odgovor na redovite provokativne uzvike Šibenskih navijača, kojih međutim danas nije bilo.

Trener Zebić nije na raspolaganju imao ozljeđene Baturinu i Eleza, a rekonvalescent Surać je utakmicu počeo s klupe. Susret su počeli: Subašić na vratima, Parmaković, Batkoski i Rožić u obrani, Tomasov i Balašković kao zadnji vezni, Ćustić na lijevom boku, Bilaver na desnom, te Terkeš i Štefančić u napadu.
S druge strane trener Šibenika Ivica Kalinić odgovorio je postavom: Matas na vratima, Milanović, Bonacin, Raič i Lapić u obrani, Bulat i Vitaić dva zadnja vezna, lijevo Roglić, desno Grizelj, te napadački dvojac Gabriel Da Silva i Kruno Jambrušić.

Prvih petnaestak minuta utakmice proteklo je u ispitivanju snaga, a obje su momčadi krivim dodavanjima već u samom početku dale do znanja da danas gledatelji neće uživati u nogometu.
U 3. minuti prvi korner za Zadar izvodi Štefančić, a gostujući golman Matas odbija izvan kaznenog prostora.

Subašić je i danas bio na visini zadatkaPet minuta nakon toga šibenikov brazilac Gabriel Da Silva dodaje loptu u sredinu do Jambrušića, no on se ne snalazi i Subašić sigurno obavlja prvu intervenciju na utakmici.
Šibenski napadački dvojac pokušao je ugroziti domaćeg vratara i u 14. minuti, no Subašić je djelovao vrlo sigurno.
Već u idućem napadu najveća prilika za Zadar i jedina akcija vrijedna spomena u prvom poluvremenu.
Po desnom boku prolazi Župan, dobro centrira u sredinu, Terkeš puca glavom, no vratar Matas uz pomoć vratnice nakratko odbija loptu. Nevjerojatan je promašaj Hrvoja Ćustića koji je tu odbijenu loptu samo nekoliko metara s lijeve strane gola poslao u vanjski dio šibenske mreže.
Tri minute kasnije Župan pokušava i s lijeve strane, no njegov udarac završava visoko preko gola.
Prvi žuti karton na utakmici dobio je Ninoslav Parmaković u 25. minuti zbog oštrog prekršaja na Gabrielu Da Silvi..
U 34. minuti, nakon slabog pokušaja Grizelja sa 30-ak metara, žuti karton dobio je i Bonacin zbog starta s leđa na Tomasovu.
Idućih desetak minuta Šibenčani su neuspješno nešto pokušavali preko Bonacina i Vitaića, a Zadar od svoja dva kornera u jednom napadu nije stvorio čak ni polupriliku.

Minutu prije kraja poluvremena gosti su mogli i povesti kada je Vitaić dobro pucao s desne strane, no loptu je blokirao njegov suigrač nakon čega je zadarska obrana bez problema riješila situaciju.
Danas vrlo dobri sudac Igor Pristovnik iz Zagreba nije produžio prvo poluvrijeme, a oba su trenera sigurno imala štošta za reći svojim igračima u svlačionici.

Gostujući trener Kalinić u nastavku, umjesto nevidljivog Jambrušića, uvodi Ermina Zeca što će se uskoro pokazati izvrsnim potezom.
Igrala se 50. minuta kada je upravo Zec s desne strane ubacio jednu nisku loptu u zadarski peterac, a Batkoski je nespretno uklizao i pospremio je u vlastitu mrežu.
Šibenik je u tom periodu bio agresivnija i bolja momčad, no tu prednost nije odmah kapitalizirao.
Trener Zebić vrlo je brzo uvidjeo da je igra momčadi postala bezidejna, te je u 56. minuti umjesto umornih Bilavera i Ćustića uveo Milina i Mitrovića.
Štefančić se tada preselio na lijevi bok, Balašković na desni, dok su Mirtović i Milin zauzeli svoje prirodne pozicije, napadača odnostno zadnjeg veznog.

Šibenik je i dalje bio opasnija momčad. U 61. minuti Da Silva je opasno pucao s lijeve strane, no njegov udarac završio je malo pokraj vratnice.

U 64. Zec zabija pogodak za Šibenik, no sudac je već prije dosudio zaleđe, te mu potpuno opravdano dodijelio žuti karton.

Svoju posljednju i najbolju zamjenu domaći strateg Zebić izvršio je u 66. minuti kada je izveo mladog Marina Tomasova, a u igru, prvi put nakon ozljede, stavio Jakova Suraća.

Uskoro je reagirao i Kalinić, te je u 69. zbog ozljede iz igre izašao Zoran Roglić, a ušao Nikola Đira.
Samo minutu kasnije Šibenik vodi 2-0. Bonacin dodaje na desnu stranu do Da Silve koji centrira nisko u peterac, slično kao i Zec kod prvog gola, a upravo se Ermin Zec sada našao na drugoj stativi i lako poentirao za veliko slavlje gostujućih navijača.

Zadarska publika, očito razočarana igrom i rezultatom, polako je počela napuštati stadion, a do 80. minute činilo se kako su potpuno u pravu.

Tada međutim Želimir Terkeš pokazuje zašto trener Zebić ima neograničeno povjerenje u njega. Napadač Zadra u 81. minuti uzima stvari u svoje ruke, ulazi u šesnaesterac, te sa desetak metara pogađa donji desni kut vratara Matasa za 1-2.

Jakov Surać nakon prvog pogotka Zadra brzo je potrčao prema centru

Idućih deset minuta igra je živnula, naročito zbog aktivnije igre Zadra, no Šibenčani su u nekoliko navrata mogli riješiti utakmicu.
Prvo je Vitaić u 84. sa osam metara pucao malo pokraj Subašićeva gola, da bi pet minuta kasnije Gabriel Da Silva izbio sam pred vrata Zadra, nesebično dodao do Zeca koji je, međutim, pogodio svog igrača, a na lopti je bio i vratar Subašić.

U međuvremenu je trener Šibenika uveo još jednog stopera Kulušića umjesto Grizelja.

I Zadrani su u posljednjih nekoliko minuta imali par dobrih šansi za izjednačenje.
Balaškovićev udarac sa 25 metara Matas je odbio u korner, a Štefančićev pokušaj nakon kornera Župana izbila je gostujuća obrana.

I tada, kada se sve činilo gotovim, potez utakmice napravio je Želimir Terkeš.
U drugoj minuti sudačke nadoknade, a bilo ih je ukupno četiri, Zadrov je napadač primio loptu na 20-ak metara od gola Šibenika, sjajno iz okreta opalio u donji desni kut vratara Matasa za konačnih 2-2 i veliko slavlje i olakšanje među zadarskim igračima i navijačima.

Do kraja se publika nadala još jednom pogotku i velikom preokretu, no vremena više nije bilo i Zadrani će svoju prvu prvenstvenu pobjedu morati tražiti idućeg tjedna kada na Stanovima gostuje Inter iz Zaprešića.

Izjave aktera...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.