Velika pobjeda zadarskih vaterpolista
Piše: R. Morović | Objavljeno 29.7.2007 u 1:31.
ZDNews.hr

Marko Bratić ponovno je bio najbolji pojedinac Zadrana Slike: ZadarSport.com


Zadar, 28.sprnja 2007.
Bazen Kolovare
Utakmica 6.kola druge HVL Sjever
Gledatelja: 50

VK Zadar 1952 - Kvarner Opatija 8-7
(1-1 ; 0-1 ; 3-3 ; 4-2)

Strijelci: Bratić 3, Franičević 2, Šarić 1, Gatara 1 i Španja 1 za Zadar
Strižić 2, Pupovac 1, Turina 1, Kancijanić 1, Martinčić 1 i Framan 1 za Kvarner


Zadarski su vaterpolisti u svom drugom nastupu pred domaćom publikom stigli i do druge pobjede i to protiv favorita prvenstva, momčadi Kvarnera iz Opatije, te im nanijeli prvi ovosezonski poraz.

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, pred pedesetak gledatelja na bazenu Kolovare, Zadrani su iskoristili prednost domaćeg plivališta i pobjedom se vratili u igru za naslov prvaka i mogućnost ulaska u 1.B HVL.

Konačni rezultat bio je 8-7 u korist domaćina, a neizvjesnost utakmice odaje i podatak sa su pobjednički pogodak Zadrani postigli u posljednjoj minuti susreta.

Obje su momčadi u dva navrata imale po dva pogotka prednosti, no u oba se slučaja ta prednost istopila u samo nekoliko napada.

Prvih pet minuta utakmice protječe bez pogodaka uz laganu dominaciju gostujuće momčadi koja je u ovom periodu nekoliko puta pogađala okvir gola domaćeg vratara.

Opatijci međutim nisu iskoristili početnu inicijativu, te Zadar, pogotkom Andre Franičevića, dolazi do prvog vodstva na utakmici.
Do kraja prve četvrtine gosti ipak uspijevaju izjednačiti, te prva dionica igre završava rezultatom 1-1.

Druga četvrtina nije donijela previše uzbuđenja. Igralo se oprezno sa dosta pogrešaka, a nakon poništenog gola Zadru, Kvarner je pred kraj zabio za 2-1, rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme.

Kako smo već navikli od zadarskih vaterpolista prve dvije četvrtine odigrane su vrlo čvrsto sa malim brojem pogodaka da bi se u drugom dijelu susreta strijelci obaju momčadi bitno popravili, dijelom i zbog umora u fazi obrane.

Već na početku treće četvrtine, najbolji pojedinac susreta Marko Bratić donosi Zadru poravnanje pogotkom za 2-2, da bi nakon jednog promašaja domaćih uslijedila crna rupa u igri koja je Zadrane vrlo lako mogla stajati poraza.

Gosti u samo nekoliko minuta, prvo nakon kontre, a potom i nakon dobro izrađene akcije dolaze do najveće prednosti na utakmici 2-4.
Zadrani se ipak bude i pogotkom Franičevića smanjuju na 3-4, da bi nedugo zatim, golom Španje, došli i do izjednačenja 4-4.
Treću četvrtinu ipak pogotkom završavaju igrači Opatije, te u posljednju dionicu susreta ulaze s jednim golom prednosti 4-5.

Kratak dogovor trenera Zadra Jovančevića i momčadi završen jakim uzvikom potpore i ohrabrenja svih igrača očito je urodio plodom.

Na početku posljednje dionice igre Zadrani u samo nekoliko minuta rade seriju 3-0 i preokreću susret u svoju korist.
Prvo, nakon isključenja gostujućeg igrača Jovančević saziva važan timeout nakon kojega Marko Bratić pogađa za poravnanje 5-5.

Ubrzo su uslijedila još dva pogotka, prvo mladog Igora Šarića, a potom i Boruta Gatare za vodstvo domaćih 7-5.
Ipak, Kvarner se nije predavao, te je vrlo brzo došao do izjednačenja 7-7 i pokazao zašto ga mnogi smatraju prvim favoritom prvenstva.

Nakon greške zadarske obrane i izjednačujućeg pogotka gostiju trener Jovančević je zbog prigovora dobio i žuti karton.

U završnici susreta gledali smo pravu vaterpolsku dramu i odličnu igru obaju momčadi koje su dokazale da je ovaj susret s pravom nazivan derbijem prvenstva.
Nakon fenomenalne obrane domaćeg vratara u posljednjoj minuti susreta u idućem napadu sjajno je zabio Marko Bratić za 8-7 i veliku pobjedu Zadra kojom se vraća u igru za prvo mjesto u 2.HVL.

Posljednji napad imali su gosti, no taj je pokušaj završio pored domaćega gola nakon čega je moglo započeti veliko slavlje domaćih igrača.

Kod Zadra najefikasniji bio je ujedno i najbolji igrač utakmice Marko Bratić sa 3 pogotka, dva je postigao Franičević, a po jedan Španja, Gatara i Šarić, dok je prvi strijelac gostujuće momčadi bio Strižić sa dva gola, a po jedan su zabili Pupovac, Turina, Kancijanić, Marinčić i Framan.

Evo što je nakon utakmice za zadarsport.com izjavio trener Zadra Goran Jovančević:

Trener Zadra Goran Jovančević„Dobili smo Kvarnera iz Opatije kojemu je to prvi ovosezonski poraz. Zadarski su gledatelji imali priliku vidjeti pravi prvoligaški vaterpolo. Ovo je daleko najbolja utakmica koju smo odigrali ove sezone. Da smo ovako igrali u prva četiri kola sada bismo imali pet pobjeda i deset bodova ali ništa za to, sutra je novi dan i nova utakmica.“

Zadrani nisu imali sreće ni snage u posljednjoj četvrtini na proteklim gostovanjima u Rijeci i Osijeku, a danas su upravo posljednju dionicu odigrali najbolje: „Izgubili smo i od Kostrene i od Osijeka u utakmicama koje smo dominirali tri četvrtine, no neuigranost , neiskustvo, možda i mala nedovoljna pripremljenost uzela nam je taj danak u posljednjoj četvrtini, te smo i jedan i drugi put primili po sedam golova. Danas je ova pobjeda izliječila malo te rane jer je Kvarner zaista prvoligaška ekipa s velikim brojem izuzetno kvalitetnih igrača. Naši momci ostavili su srce na terenu i apsolutno zaslužuju sve pohvale.“

Sutra zadarske vaterpoliste očekuje težak susret protiv CPK-a iz Crikvenice:

„Moramo se odmoriti jer nas sutra čeka isto tako težak posao kao što je bio ovaj, no mi se na našem terenu ne bojimo nikoga i svaku utakmicu idemo na pobjedu. Nemamo vremena za opuštanje. Probat ćemo se odmoriti i psihički pripremiti za sutrašnji dvoboj“ - izjavio je Jovančević nakon utakmice za ZadarSport.com.


Tablica 2.HVL Sjever nakon nepotpunog 6.kola:

1. KVARNER OPATIJA 5 4 0 1 ... 8 (65:37)
2. VK ZADAR 1952 5 3 0 2 ... 6 (52:49)
3. BRODOGRADITELJ 4 3 0 1 ... 6 (45:33)
4. CPK CRIKVENICA 4 3 0 1 ... 6 (42:39)
5. KRUNA OSIJEK 5 2 0 3 ... 4 (49:58)
6. DINAMO GHETALDUS 6 1 0 5 ... 2 (46:68)
7. JADRAN KOSTRENA 5 1 0 4 ... 2 (42:57)

Napomena: Zadar je ispred Brodograditelja zbog pobjede u međusobnom susretu isto kao i Dinamo ispred Jadrana.

Ostali parovi 6.kola i raspored 7.kola.:

6.kolo
BRODOGRADITELJ - CPK
OSIJEK - DINAMO 13-6
slobodan: JADRAN

7.kolo, nedjelja 29.7.2007
BRODOGRADITELJ - KVARNER
ZADAR - CPK
OSIJEK - JADRAN
slobodan: DINAMO

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.