Balašković: "Možemo do boda u Zagrebu"
Piše: R.Morović | Objavljeno 25.7.2007 u 1:22.
ZDNews.hr

S Balaškovićem Zadar je dobio prijeko potrebnu
kvalitetu i iskustvo Foto: H.Bajlo


U samo malo više od mjesec dana otkako je stigao u Zadar, tridesetjednogodišnji Valerio Balašković postao je važna karika u igri momčadi što je najbolje pokazao u nedjeljnom ogledu sa Hajdukom.

Na vrlo viskoj razini odigrao je 86. minuta, dok ga nije zamijenio mladi Ante Mitrović i apsolutno zaslužio pljesak prepunih tribina zadarskih Stanova.

Balašković je rođen 1976. godine u Novoj Gradiški, a nogomet je počeo igrati u lokalnom klubu Sloga.
1999. godine prelazi u redove, tada ambicioznog trećeligaša, Kamen Ingrada u kojemu će ostati idućih šest sezona. U prve dvije godine momčad iz Velike došla je iz treće u prvu ligu i ubrzo postala pravi hit 1.HNL.

"U Velikoj je tih godina bilo jako dobro, bili su odlični uvjeti za rad i rezultati nisu izostali.
Dvije utakmice Kupa Uefa sa Schalkeom apsolutno su moje utakmice karijere, a posebno bih istaknuo onu u Gelsenkirchenu pred 55 000 ljudi. To je bio vrhunski doživljaj za koji živi i igra svaki nogometaš" izjavio je Balašković za Zadarski List i Zadarsport.com.

Nakon šest godina provedenih u Velikoj došlo je do zasićenja i Balašković je tražio da ode iz kluba jer više nije vidio mogućnost napretka.
Tada se, između ponuda iz Čakovca i Pule, odlučio za Međimurje što možda i nije bilo baš najsretnije rješenje.
U Međimurju je, naime, proveo godinu i pol dana i nije odradio ugovor do kraja, a prošlo je proljeće proveo tri i pol mjeseca u kineskom Yan Sun Sentiu.

Ovo ljeto imao je dosta ponuda iz 1.HNL: "Tražili su me Inter, Cibalia i Zadar, a ja sam odabrao Zadar u koji sam trebao doći još prije tri godine kada je klub bio šesti u ligi, no sve je tada ostalo na kontaktima."

Balašković je zadovoljan uvjetima i ambicijama u Zadru, te najavljuje uspješnu sezonu:
"Nakon dvije sezone u 2.ligi steknu se određene drugoligaške navike kojih se teško riješiti, no u Zadru se vrlo dobro i kvalitetno radi. U mjesec dana provedenih u klubu mogu reći samo sve najbolje o radu na terenu, ambicijama kluba i suigračima koji su željni uspjeha i zbog sebe i zbog grada."

U osvajanju velikog boda protiv Hajduka bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu:
"Prva utakmica nakon povratka u HNL i pun stadion. Mogu reći sa se nogomet na velika vrata vraća u Hrvatsku. Ambijent je bio prekrasan, a to je poticaj svakom igraču da pruži možda i više od onog što može s obzirom na vremenske uvjete.
Rezultat 0-0, rekli bi svi da je nerealan, ali mi smo se mjesec i pol dana pripremali da što bolje odigramo tu prvu utakmicu i uspjeli smo uzeti bod favoriziranom Hajduku."

U drugom kolu Zadrane očekuje još teže iskušenje, Dinamo u Maksimiru:
"Igrat ćemo maksimalno čvrsto koliko se bude moglo. Ako se vratimo na Stanove s još jednim bodom s ovog gostovanja sigurno ćemo istaknuti kandidaturu za mjesto među prvih šest momčadi lige."

Trener Zebić ima jasnu viziju gdje i kako Balašković treba igrati, a on je tokom godina pokazao da se odlično može adaptirati na sve uvjete igre:
"Nogomet sam počeo igrati na poziciji desnog veznog, a sticajem okolnosti bi završavao iza jedne ili dvije špice, ovisno o formaciji. Prvu godinu u Kamenu igrao sam upravo desnog veznog i polušpicu dok nije došao novi trener koji je iz sustava 3-4-3 prešao na 3-5-2 i od tada sam četiri godine proveo igrajući na boku. U Zadru ima dosta veznjaka, no sezona je duga, sigurno će biti i kartona i ozljeda, te će svi igrači dobiti priliku i doći do izražaja.
Konkurencija neće bit problem. Atmosfera u svlačionici je vrlo dobra. Ima dosta mladih igrača koji stiču iskustvo i sa klupe i sa tribina i iz svlačionice, a oni su budućnost ovog kluba, te će im svako iskustvi biti dragocjeno."


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.