Ćustić: "Očekujem dobru sezonu"
Piše: R.Morović | Objavljeno 25.7.2007 u 0:02.
ZDNews.hr

Zadovoljan što se vratio doma - Hrvoje Ćustić Foto: H.Bajlo


Najnovije pojačanje NK Zadar Hrvoje Ćustić danas je odradio prvi trening sa novim-starim suigračima.
Dvadesetčetverogodišnji zadranin, nakon dvije godine provedene u Zagrebu i kratkog, jednomjesečnog, izleta u Međimurju vratio se u matični klub u kojem je proveo 5 uspješnih godina.

Nakon odrađenog popodnevnog treninga, u razgovoru za Zadarsport.com Ćustić je izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom sa Zadrom i najavio dobru sezonu:
"Prvi trening prošao je dobro, zadovoljan sam što sam se vratio doma, tu samo proveo pet godina tako da poznajem sve suigrače. Dvije godine proveo sam u Zagrebu, prvu godinu bilo je dobro, drugu je za trenera došao Ćiro Blažević pa sam dobivao manje prilike. Posljednjih mjesec dana bio sam na posudbi u Međimurju, no tamo su se ponašali vrlo neozbiljno pa sam odlučio otići."

Ćustić je zadovoljan novom sredinom i ne skriva klupske ovosezonske ambicije:
"Najbitnije je da smo ušli u prvu ligu. Sad svi očekuju da budemo među prvih 6 ekipa, a tome se i ja nadam. Imamo kvalitetu i dosta dobrih igrača na svim pozicijama. Borit ćemo se, truditi, pa što bude. Najbitnije je da igramo rasterećeni, da nemamo pressing u glavi. Ima dosta mladih igrača i siguran sam da će biti dobra sezona."

U prvom povratničkom nastupu za Zadar očekuje ga najzahtjevniji mogući protivnik, Dinamo u Zagebu:
"Gledao sam utakmicu protiv Hajduka u prvom kolu. Momčad je bila dobro taktički postavljena, a isto tako se moramo postaviti i u subotu u Zagrebu.
Bit će velika borba, a mi moramo što više držati loptu u nogama i to je najbolja obrana.
Pitanje je koliko možemo izdržati ali ja se nadam da, ako smo iznenadili Hajduka, možemo i Dinama. Oni će biti umorni, imaju tešku europsku utakmicu i to može biti naša prednost."

Iako je često znao igrati na poziciji napadača Ćustić se ipak opredijelio za mjesto lijevog bočnoga: "Igrat ću na boku. Odlučio sam se za tu poziciju na kojoj sam igrao proteklu godinu u Zagrebu. Teškoje trenirati malo bočnoga, malo špicu, a meni više odgovara igra na boku. Kvalitetnih bočnih igrača je u Hrvatskoj malo i tu može bit moja prednost."

Mladi je zadranin potpisao vjernost klubu na četiri godine, no prilike u hrvatskom nogometu su takve da se nikad ništa sa sigurnošću ne zna: "Ugovor me veže na četiri godine, no život nogometaša je takav da je torba uvijek spremna, nikad se ne zna. Za sada se nadam da ću ostati u Zadru i odigrati uspješnu sezonu."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.