U iščekivanju nove "dvojke", zahlađenje odnosa na relaciji KK Zadar - KK Borik-Puntamika
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 19.7.2007 u 14:47.
ZDNews.hr

Trener KK Zadar, Aco Petrović Foto: H. Bajlo


U prostorijama KK Zadra održana je konferencija za novinare na kojoj su se pojavili sportski direktor kluba Giuseppe Giergia te trener Aleksandar Petrović koji je imao uvodnu riječ te je između ostalog kazao slijedeće:

"Evo počeo bih ovu konferenciju te bih rekao zašto je u zadnje vrijeme bilo mirno i što treba očekivati u slijedećem periodu.

Kao što znate naš prvi pik na poziciji jedinice bio je Filiberto Rivera koji je imao potpisan ugovor sa naše strane, međutim on se u zadnjem trenutku odlučio, a u krajnjoj liniji mogu ga i razumjeti, normalno, a kao što znate odlučio se za Napoli.

Odlučio se za kvalitetniju ligu, tako da nam je prvi pik na kraju završio u Napoliju, no nije nikakvo alarmantno stanje jer unutar pet, šest dana, možemo očekivati potpisivanje ugovora s play-makerom koji će voditi Zadar slijedeće sezone.

Što se tiće pozicije "2" tu smo imali čitavo vrijeme igrača koji će danas potpisati ugovor, međutim čekali smo da ga uparimo s profilom play-makera. Ime vam neču dati ovog trenutka, jer očekujemo tijekom dana potpisan ugovor.

Onoga trenutka kada ugovor bude valjan i potpisan sa obje strane, dobit će te informaciju o kojem se igraču radi. U svakom slučaju, ime igrača što se tiče "dvojke", očekuje se tijekom današnjeg danas.

Direktor KK Zadar, Giuseppe GiergiaOno što je bitno, a to će se riješiti u narednih sedam dana, dobit ćemo kondicionog trenera. Pripreme počinju 15.8. Trečeg desetog igramo sa Cibonom u Jazinama, tu su 14. ili 15. Split i Zadar te Olympiakos, a umeđuvremenu smo od 27. augusta do 7. rujna smo na pripremama u Delnicama, te nam je želja nakon turnira u splitu otiči desetak dana u Italiju gdje ćemo igrati na nekim turnirima, te neke individualne utakmice, odigrat ćemo jedno pet, šest utakmica što smatramo optimumom pred početak sezone.

U pripremnom periodu ćemo odigrati osam do devet utakmica, to bi bilo to."


Direktor kluba Giuseppe Giergia izjavio je kako je financijsko stanje kluba ne tako dobro u odnosu na ostale zemlje. Izdvojio je kao je "logično" da ne žele izlaziti s imenima igrača s kojima ugovor još nije potpisan.

Naveo je primjer Monroea i Rivere za koje tvrdi da je bilo sve riješeno sa strane KK Zadar, no prevagnula je bolja liga a ne veča novčana ponuda, što se tiće Rivere.

"Unutar par dana imat ćemo novu jedinicu i tu će se sve znati, bit će te obavješteni na virjeme svi. Uglavnom, sve će se znati u narednih nekoliko dana. 14. i 15. imamo turnir u Splitu nakon toga idemo na jedan kvalitetan uvod u prvenstvo i nadamo se da će to funkcionirati kako treba."


Giergia se dotakao i KK Borik-Puntamike. Između ostalog dodao je: "Ako vi razgovarate sa igračima i kažete mu sada, hočeš li ići igrati u Borik? - On nije baš voljan i nije baš sretan, no odluka ipak na kraju mora biti njegova. Mi mu dajemo šansu da se dalje razvija u Boriku, no oni i nisu baš oduševljeni i većina ne želi otiči."

U nastavku press konferencije dodirnuo se malo škakljive teme, te je između ostalog kazao: "Pa nije Borik postao da bude ispred Zadra. Borik je postao da bude naša filiala, po tome se tako i ponašajmo. I da mi kad igramo jednu utakmicu da to bude jedna revijalna utakmica, ne sa mržnjom, jutnjom, vrijeđanjima i tako dalje. To nije u redu, mi smo svi ovdje u gradu Zadru za košarku, umjesto da to bude jedna lijepa, sjajna utakmica, mi se vrijeđamo, po novinama dajemo intervjue i neprimjerene izjave i tako dalje. Ja mislim da bi malo više poštovanja i samopoštovanja, da kažem, simpatija ako nema ljubavi trebalo biti među nama. Mi ne razmišljamo te na neki način uvjek indiciramo neke animozitete. čak i mržnje, što je meni neprihvatljivo."

Giuseppe Giergia i Aco Petrović za vrijeme press konferencije
Na novinarski upit kolege; "Bila bi šteta ne pustiti Borik da se ne pripremaju za utakmicu protiv Zadra", Giergia je imao spreman odgovor: "Čemu napraviti takvo ozračje se igraju dvije godišnje takve utakmice. A Borik, ja to potpisujem sada, sutra i preksutra, ova ekipa momčadi svak im čast, oni ne mogu osvojiti nikada ništa, i neće osvojiti nikada ništa. Oni moraju biti naš poligon. Takav je i nastao prije četrdeset godina, ja sam ga osnovao, taj Borik, na dvostruku licencu. Sad se svi pravimo pametni. Nije u redu niti je pošteno niti je korektno. Kad radimo košarku onda radimo u interesu grada Zadra."

Aco je nastavio:
"Logično je da smo na jednoj poziciji htjeli dovesti igrača koji kvalitetom sasvim sigurno odgovara , ali koji nije pre skup. Tako da onda možemo kvalitetno, kvalitetnom financijskom ponudom zadovoljiti kriterije da play-maker bude apsolutno vrhunske kvalitete i da da onu garanciju i oplemeni je s onim što Zadar kvalitetno ima.

I pretpostavljam ukoliko se sve to tako riješi, a nema razloga da ne bude, da će Zadar imati kvalitetnu momčad. Barač je igrač koji nas interesira, rekli smo da onog trenutka kada riješimo pitanje "jedinice" i "dvojke", da ćemo tog trenutka riješavati "beka" i "bekap četvorku."


Što će i kako će biti, neznamo, u iščekivanju smo potpisa toliko željene "dvice"...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.