Terkeš i Župan za 2-1 protiv Mosora
Piše: R.Morović | Objavljeno 14.7.2007 u 21:42.
ZDNews.hr

Najbolji pojedinac susreta - Želimir Terkeš Foto: H.Bajlo


Nogometaši Zadra odigrali su danas posljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone koja počinje iduće Nedjelje u 18 sati kada na Stanove dolazi splitski Hajduk.
Zadrani su, pred dvjestotinjak gledatelja, po sunčanom i toplom vremenu, pobjedili ekipu Mosora iz Žrnovnice rezultatom 2-1.

Trener Zebić na teren je izveo jedanaestoricu koji bi trebali započeti i nedjeljnji ogled s Hajdukom: Subašić, Rožić, Modrić, Batkoski, Balašković, Surać, Tadić, Elez, Župan, Baturina i Terkeš.

Obje momčadi utakmicu započinju oprezno, a Zadrani do prve prilike dolaze u 15. minuti kada Terkeš izbija sam pred gostujućeg vratara ali puca visoko preko gola.
U 21. minuti Balašković dobro asistira ponovo za Terkeša koji ovoga puta gotovo dodaje loptu, danas vrlo dobrom, golmanu Mosora.
Četiri minute kasnije Župan prolazi po desnoj strani, centrira u sredinu šesnaesterca, no Želimir Terkeš glavom ponovo šalje loptu preko gola.

U 28. Mate Baturina pokazuje svu svoju klasu kada izvodi lob slobodnjak sa dvadesetak metara, no lopta je malo prebrza za Župana.



Samo minutu kasnije Župan pada u šesnaestercu, sudac Aldo Rogić pokazuje na bijelu točku, a Terkeš puca snažno i precizno u lijevi kut vratara Mosora za vodstvo Zadra 1-0.

Dvije minute nakon prvog, zadrani postižu i drugi pogodak. Balašković je izvrsno prošao po lijevoj strani, poslao jednu jaku prizemnu loptu u peterac, a zadarska desetka Dragan Župan pogađa za 2-0.

Nakon drugog pogotka domaćih dolazi do osjetnog pada u ritmu igre, a prvi žuti karton dobivaju gosti u 35. minuti.
Prvi udarac na gol nogometaši iz Žrnovnice upućuju tek pred sam kraj poluvremena, no udarac je slab i prolazi pored gola vratara Subašića.

U posljednjim minutama prvog dijela, najbolji pojedinac susreta Terkeš dolazi u još dvije izgledne prilike za postizanje pogotka; prvo se nakon dobrog driblinga ne snalazi u završnici, a u idućem napadu ga zaustavlja pomoćni sudac Paleka koji je dosudio zaleđe.

Posljednju priliku u prvom dijelu zadrani su imali u 43. minuti kada Baturina sa tri metra pogađa ravno u gostujućeg vratara.

U drugom dijelu, očekivano, treneri mijenjaju gotovo kompletne sastave, a domaći strateg Dalibor Zebić uvodi prinove Raščića i Štefančića, te Puljića, Tomasova, Bilavera, Milina i vratara Vukovića.
U 51. minuti upravo mladi Vuković loše reagira nakon jednog slobodnog udarca, a na odbijenu loptu natrčava igrač Mosora Vik Lalić i smanjuje rezultat na 2-1.

Iako tempo utakmice postupno pada, Zadrani, a naročito Terkeš ne posustaju do posljednje minute, te nastavljaju dominirati terenom, a samo je izvrsni gostujući vratar i dva puta greda spasila Mosor od većeg poraza.
U 80. minuti igrači Mosora traže jedanaesterac, no sudac Rogić pokazuje da se igra nastavi, a to je ujedno bio i posljednji pokušaj gostiju da neporaženi odu sa Stanova.

Trener Zebić može biti zadovoljan prikazanom igrom, baš kao i novim igračima koji su se vrlo dobro uklopili u igru Zadra, a to posebno vrijedi za Balaškovića, Eleza i Baturinu.
Vratar Subašić u nekoliko je navrata pokazao izuzetnu sigurnost, obrana je funkcionirala vrlo dobro, a posebno se istakao Rožić koji iz dana u dan potvrđuje svoju kvalitetu.

Vezni red, na čelu sa kapetanom Suraćem danas je odigrao solidnu utakmicu iako je svima jasno da će već u nedjelju protiv Hajduka trebati puno više trke i zalaganja, naročito u fazi obrane.
Želimir Terkeš danas je bio izuzetno trkački raspoložen, no prilika za pogodak će u 1.HNL biti mnogo manje nego prošle godine, te će i on svoju igru morati podići na višu razinu.

Sve u svemu Zadar je pokazao da može igrati dobar nogomet, a sigurno je da će u 1.HNL Stanovi, kao i proteklih godina, biti jedno od najtežih gostovanja svakoj momčadi.


Evo što je nakon utakmice izjavio trener Zadra Dalibor Zebić:
"Imali smo malo problema kod prekida, ponavljamo neke probleme.Bolje da smo to sad vidjeli nego u nedjelju protiv Hajduka. Ostaje nam sedam dana da radimo i ispravimo nedostatke.
U prvom smo poluvremenu pokazali solidnu kombinatoriku, ali nam fali završni pas i udarac.
Problemi su evidentni, ostali od prošle godine, a to su bokovi, nema probijanja po boku. Nismo ni danas vidjeli napredak, prema tome ostaje nam samo raditi.
Nije definitivno da će ova jedanaestorica istrčat protiv Hajduka, vidjet ćemo još ovaj tjedan.
Bilo je grešaka i neke stvari još moramo ispraviti.
Drugo poluvrijeme bilo je ležerno, primili smo gol i to nas je malo zaustavilo.
Za sada ne namjeravamo nikoga dovest umjesto Barnjaka, vidjet ćemo ako nešto iskrsne. Ako tu bude problema, onda ćemo možda posegnut za nekim pojačanjem."


Zadarski strateg u nedjelju neće imati na raspolaganju mladog Tomasova koji ima tri žuta kartona iz prošle sezone, Ninoslava Parmakovića koji se ženi, te Mitrovića koji još nije sanirao ozljedu.

Jedina loša vijest dana je dakle da Leonardo Barnjak više nije član Zadra, a razlog je taj što napadač nije bio zadovoljan financijskim uvjetima koji su mu ponuđeni u klubu.
Evo što je izjavio za Zadarski List: "Zadar mi je ponudio ugovor, ali s uvjetima koji su za mene apsolutno neprihvatljivi... Kad sam vidio ugovor nijednog trenutka nisam dvojio i mogu reći da sam odradio posljednji trening za Zadar. Problem je u tome što sada imam vrlo malo vremena za traženje novog kluba. Iskreno, očekivao sam korektniji Zadar i bio sam uvjeren da ću ostati na Stanovima."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.