Igor Štimac: Mamić očito na drugačiji način shvaća nogomet
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 14.7.2007 u 4:31.
ZDNews.hr

Predsjednik Udruge klubova Prve HNL; Igor Štimac Foto: Vjesnik.hr


U ekskluzinom razgovoru za Zadar Sport.com, Igor Štimac, predsjednik Udruge klubova Prve HNL govori o problemima u hrvatskom nogometu, udruzi prvoligaša te o ideji za koju se zalažu svi klubovi osim Dinama, a to je "Liga 16".

Prvo kolo, Zadar – Hajduk. Što očekujete?
A što očekujem, Hajduk je sigurno favorit u jednoj takvoj utakmici, ma da je na početku prvenstva teško govoriti o favoritima. Vraća se forma, bit će to sigurno jedna vrlo interesantna, prava prvenstvena utakmica.

Zadarski vratar Subašić, ima li on budučnosti u Hajduku?
To nemožete mene pitati, ja... sa stručnog sad aspekta, vezano za Hajduk, niti imam pravo mišljenja niti mogu govoriti o tome.


Koliko Hajduk može u Europi?
Mislim da je tu pitanje i malo sreće. Mislim da, s obzirom na protivnika u prvom kolu, sigurno se mora računati na prolazak, a kasnije će se vidjeti...


Osobno, mislite li da ima namještanja u 1.HNL-u?
To su sve gluposti...

U čemu je glavni problem Hrvatskog klupskog nogometa, što vi mislite osobno?
Problem je glavni u tome što još nije riješeno pitanje zakonsko, jer nije počeo funkcionirati zakon o sportu, i jedva čekamo, mi koji smo uključeni u nogometne forume, koji imamo funkcije i bavimo se nogometom, da to počne funkcionirati kako treba, kako bi se znalo tko financira klubove, tko ih vodi i sve ostalo.

Koga vi vidite kao nasljednika Vlatka Markovića i kada?
Nemam pojma, ne razmišljam o tome


Da li je Hrvatska u kombinaciji s Mađarskom imala realne šanse za dobivanje domačinstva Eura 2012 ili je to bilo zavaravanje javnosti?
Pa normalno da nije, to se pokazalu i u glasovanju, nismo dobili niti jedan glas.


Zalažete se za ligu 16., no večina javnosti smatra kako je i liga 12 previše...
Mislim da treba objasniti javnosti problematiku cjelokupnu i onda će shvatiti što znači "liga 16" u odnosu na ovo što je sada, a to je jako loše. Prema tome ne možemo ići na još lošije. Moramo otvoriti prostor za napredak mladih igrača te se moramo boriti da druga liga bude poligon tih mladih igraća, a ne da imamo strance u drugoj ligi. Ako već ne možemo korigirati unutar prve lige možemo unutar druge.

Od sezone 2008/2009 starta "liga 16"?
To je prijedlog svih klubova, osim Dinama, prve i druge lige.

Mamić tvrdi da daje klubovima igrače na posudbu kako bi glasali za njegovog čovjeka u udruzi prvoligaša ( Damir Vrbanović), nije li to mito i korupcija?

Ne interesira me što on kaže. Jedan dan govori jedno, drugi dan drugo...Očito on na drugačiji način shvaća nogomet. Ma nije mito i korupcija, to je samo krivo shvaćanje onoga što bi trebala značiti suradnja među klubovima u svrhu napretka i razvoja kvalitete.

Ako i dalje Dinamo ne bude sudjelovao u radu udruge prvoligaša, što onda? U emisiji "Otvoreno" rekli ste da će morati snositi maksimalne posljedice, što ste pod time mislili?
Neće ništa biti, oni ne moraju sudjelovati, ali nesmiju niti opstruirati rad udruge. Mi imamo statut, moramo biti legalisti, te sve ono što je vezano za kodeks ponašanja klubova unutar statuta, znači unutar sporazuma koji postoje, svih članova udruženja, a i Dinamo je član udruženja, svi se moraju tako ponašati.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.