Fantela i Marenić šesti na svijetu
Piše: Sport.hrt.hr | Objavljeno 14.7.2007 u 2:58.
ZDNews.hr

Slika: sport.hrt.hr


Za hrvatsku olimpijsku jedriličarsku reprezentaciju SP u Portugalu nije moglo završiti na ljepši način.

Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) pobijedili su u jedrenju za odličja klase 470. Uvjerljivo je naša posada vodila od početka do kraja regate. S ovom pobjedom Fantela i Marenić popeli su se za tri mjesta u ukupnom poretku i natjecanje završili na odličnom šestom mjestu.

Izbornik Goran Bonačić vrlo je zadovoljan: S tri plasmana u zaključno jedrenje za odličja više smo nego zadovoljni. Dakle, imamo jedriličare u prvih deset na svijetu u Laseru, Finnu i 470. U tim istim klasama ispunili smo i olimpijske norme. K tome u jedrenju za odličja u Laseru i 470 naši su jedriličari i pobijedili, što dovoljno svjedoči o kvaliteti koju imamo. Nadamo se da će početkom 2008. godine naši jedriličari doći do još pokoje norme u ostalim klasama. U svakom slučaju, naši ciljevi na ovom prvenstvu su ispunjeni.

Fantela kaže: Presudilo je to što smo napravili tu malu razliku na startu, kasnije smo je samo povećavali i lako čuvali. Ispada da je bila laka regata, super smo vozili. Nismo se previše obazirali na ostale, a možda je malo pomogla i činjenica da su se ostali međusobno borili za medalje. Kad smo tek došli u Portugal rekao sam da bi bili vrlo zadovoljni kad bi ponovili lanjski rezultat. Na kraju je šesto mjesto, jedno lošije nego lani, ali mislim da je i to sjajno. Biti na dva SP - a u prvih deset nije mala stvar.

Česić/Kujundžić (Split) u klasi 470 zauzeli su 43. mjesto, dok su Ninčević/Župan (Uskok, Zadar) u ženskoj konkurenciji 31. U klasi 49er naša najbolje plasirana posada su Kostov/Cupać (Uskok) na 41. mjestu.

U klasi 470 po treći put naslove svjetskih prvaka osvojili su Australci Wilmot/Page i Nizozemke De Koning/Berkhout. Svjetski prvaci u 49er-u su Britanci Morrison/Rhodes.

Izvršni odbor HJS-a sutra će službeno objaviti imena evidentnih olimpijskih kandidata u klasama u kojima su ispunjene norme.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.