VK Zadar 1952 pobjedom otvorio sezonu
Piše: R. Morović, zadarsport.com | Objavljeno 8.7.2007 u 23:20.
ZDNews.hr

Ugodan večernji ambijent bazena Kolovare Slika: zadarsport.com


Vaterpolisti Zadra uspješno su krenuli u novu sezonu. Zadrani su večeras na bazenu Kolovare, pred oko pedesetak gledatelja, savladali momčad Brodograditelja iz Betine rezultatom 9-7.

U borbenoj utakmici dvije podjednake momčadi presudila je bolja fizička pripremljenost zadrana koji su utakmicu prelomili u posljednjih nekoliko minuta.
Prva četvrtina završila je neuobičajenim rezultatom 0-0 uz nekoliko čistih promašaja s obje strane i par dobrih intervencija gostujućeg vratara.
Prvi pogodak na utakmici postigao je najbolji pojedinac susreta Slaven Maroj tek u desetoj minuti susreta za 1-0 vodstvo gostiju iz Betine.
Na prvi pogodak domaći su morali čekati sve do posljednje minute druge četvrtine kada je na 1-1 poravnao Marko Bratić.
Međutim, već u idućem napadu prednost gostima vraća Ante Stojanović.
Tako su zadrani u prve dvije četvrtine postigli samo jedan pogodak uz lošu realizaciju igrača više ali su pritom u više navrata pogađali okvir gostujućeg gola.

Treća četvrtina ipak donosi puno bolju igru domaćih koji nakon izjednačenja Alena Čurkovića za 2-2 dolaze i do prvog vodstva preko Andrije Španje 5,41 prije kraja četvrtine. Borbeni gosti međutim ne posustaju i ponovo prednost vraćaju na svoju stranu pogocima Stojanovića i realiziranim petercem Maroja za 3-4.
Već u idućem napadu peterac i na drugoj strani, a uspješan realizator bio je Bratić.
Do kraja četvrtine Maroj i Bratić su postigli po još jedan pogodak tako da je na semaforu nakon 24 minute igre svijetlio rezultat 5-5.

U posljednjoj četvrtini strijelci su konačno potpuno proradili, a do izražaja je došla i bolja fizička pripremljenost zadrana.
Nakon pogotka Andre Franičevića za 6-5, zbog prigovora je isključen trener Zadra Goran Jovančević koji je tako ostatak utakmice pratio sa tribina, što i nije predstavljalo prevelik problem budući da je bio samo metar udaljen od klupe.
Posljednji pokušaj Betine da nešto učini bio je 4,40 minuta prije kraja susreta kada je na 6-6 izjednačio, večeras izrazito raspoloženi, Slaven Maroj.

Tada dolazi do izražaja kvaliteta domaćih igrača koji rade seriju 3-0, te pogocima Franičevića (2) i Ćurkovića odlaze na nedostižnih 9-6.
Kada su, pri rezultatu 8-6 za bijele, minutu i pol prije kraja susreta, gosti promašili čisti zicer sa dva metra bilo je jasno da će bodovi ostati u Zadru.
"Brodograditelji" su ipak uspjeli postići počasni pogodak 11 sekundi prije kraja za konačnih 9-7.

Zadrani su tako uspješno krenuli u novu drugoligašku sezonu, a iduća utakmica na rasporedu je za tjedan dana (15.7) kada će zadarski vaterpolisti gostovati u Osijeku.
Uslijedit će dva teška gostovanja u Zagrebu i Kostreni, a nova utakmica u Zadru na rasporedu je 28.7 kada će na bazenu Kolovare gostovati favorit prvenstva Kvarner iz Opatije.


Poslušajte izjavu trenera Zadra Gorana Jovančevića u kojoj je, između ostalog, najavio i dolazak svjetskog prvaka Samira Baraća, koji će pojačati Zadar u drugom dijelu sezone.



Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.