Aco ostaje trener, odlazi kapetan Vladović?!
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 3.7.2007 u 21:50.
ZDNews.hr

Aco Petrović u suradnji s Pinom Giergiom
slagati će novi, europski Zadar Slika: kosarka.hr


Danas je konačno održana sjednica Upravnog odbora KK Zadar na kojoj su doneseni neki očekivani ali i neki potpuno neočekivani, gotovo pa šokantni zaključci.
Nakon odgode u petak, na današnjoj je sjednici odlučeno da će trener KK Zadra i u idućoj sezoni biti Aleksandar Petrović.
Tako će Aco, u suradnji sa sportskim direktorom Pinom Giergiom, slagati momčad za predstojeću sezonu u kojoj će zadrani nastupati u čak četiri natjecanja: ULEB Cup, NLB Liga, Prvenstvo Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića.
Novost je i da će Aci od ove sezone na raspolaganju biti i kondicioni trener kojeg će sam odabrati.
Kako je i najavljivano potpisan je ugovor sa donedavnim igračem riječkog Kvarnera Jerom Macurom koji je nakon Carla Englisha prošle sezone bio najkorisniji igrač A-1 Lige za prvaka.

Od igrača koji su prošle sezone nastupali za Zadar Carl English je već napustio Jazine, dok Pankraciju Baraću i Frani Čolaku neće biti ponuđeno produženje ugovora.

Sve su to vijesti koje su bile više ili manje očekivane, no zadarska nam je uprava i ovoga puta priredila jedno neugodno iznenađenje.
Naime, najavljeno je kako će KK Zadar tražiti raskid ugovora sa kapetanom Jakovom Vladovićem i Hrvojem Oršulićem.

Konkretnije razloge ovakve odluke nismo uspjeli doznati, no svi detalji trebali bi biti poznati uskoro nakon sastanka kapetana Vladovića sa čelnicima kluba.
Inače, i Vladović i Oršulić imaju važeći ugovor za iduću sezonu

Bio bi to težak udarac za zadrane jer budžet od 950 tisuća eura (eventualno malo više ovisno o novim sponzorima) sigurno neće dopustiti dovođenje zvučnih pojačanja koja će moći kvalitetno zamijeniti nositelja zadarske igre protekle sezone.

Osim Macure, nije bilo govora o imenima koja će pojačati klub u novoj sezoni ali je odlučeno da će se seniorskoj momčadi priključiti trojica juniora: Toni Prostran, Pavle Marčinković i Marino Šarlija.


KK Zadar u sezoni 2007/2008

Natjecanja: NLB Liga, ULEB Cup, Prvenstvo Hrvatske, Kup Krešimira Ćosića

Budžet: 950 000 eura

Igrači: Rok Stipčević, Marijo Filipović, Juby Johnson, Todor Gečevski, Jure Lalić, Jere Macura, Toni Prostran, Pavle Marčinković, Marino Šarlija

Trener: Aleksandar Petrović

Dvorana: ?


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.