Vladović i Lalić u reprezentaciji
Piše: | Objavljeno 2.7.2007 u 23:07.
ZDNews.hr

Jakov Vladović


Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša jutros je objavio popis igrača na koje računa u pripremama za Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Španjolskoj.
Najveće iščekivanje bilo je oko poziva Gordanu Giričeku i Nikoli Vujčiću koji su na kraju ipak pozvani iako je malo vjerojatno da će prihvatiti poziv. Vujčić je naime najavio kako neće nastupati za reprezentaciju zbog priprema za NBA.
Izbornik Repeša nije prihvatio njegove razloge: " Razlozi koje je Vujčić naveo, za mene koji imam ozbiljan klub koji će opet biti žrtva mog angažamana u reprezentaciji, a zbog čega sam imao i zdravstvenih problema, za mene ti razlozi nemaju nikakvog smisla.
"Repeša je dodao kako je 211 cm visoki centar iz Vrgorca potreban reprezentaciji na predstojećem EP-u: "Vujčić je na popisu iz opravdanoga razloga jer je Vujčić potreban ovoj reprezentaciji "danas", a ne "sutra" ili "prekustra". Navedeni razlog da ne može sudjelovati zbog priprema za nenadolazeću NBA sezonu za mene nije opravdan. Uvažavam sve ono što je opravdano i objektivno. Tu smo da o svemu diskutiramo i da za sve nađemo kompromise i rješenja.

"Gordan Giriček će svoju konačnu odluku donijeti 30. srpnja, dok su, kako prenose jutarnji list i kosarka.hr, sve izgledniji i otkazi Andrije Žižića i Dalibora Bagarića.

Dodatni problem bit će i odabir novog pomoćnog trenera nakon otkaza bivšeg trenera Cibone Dražena Anzulovića koji je će od iduće sezone sjediti na klupi ruskog Perma.

Na pripreme reprezentacije koje će 20.7 početi u Crikvenici pozvana su i dva košarkaša KK Zadar.To su kapetan Jakov Vladović, te centar Jure Lalić koji će kroz pripremne utakmice pokušati izboriti mjesto među 12 putnika za Španjolsku.

Evo i kompletnog popisa kandidata izbornika Repeše:Lukša Andrić, Dalibor Bagarić, Marko Banić, Stanko Barać, Marino Baždarić, Gordan Giriček, Mario Kasun, Davor Kus, Jure Lalić, Branimir Longin, Damir Markota, Damir Miljković, Drago Pašalić, Zoran Planinić, Marko Popović, Nikola Prkačin, Marin Rozić, Mario Stojić, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić, Jakov Vladović, Nikola Vujčić, Andrija Žižić.

Dodajmo ovome kako je hrvatski centar Širokog Brijega Stanko Barać izabran kao 39. pick NBA drafta od strane Miami Heata, koji je zatim draft prava na njega prodao Indiana Pacersima za pick druge runde drafta iz 2009. godine.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.