U subotu ždrijeb ULEB Kupa
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 28.6.2007 u 17:47.
ZDNews.hr

Mogući protivnik Zadra je i bivši
pobjednik ULEB Kupa Dynamo Moskva Slika: ulebcup.com


Talijanski grad Jesolo u subotu će biti domaćin prvog turnira ULEB ljetne lige, a u sklopu toga i ždrijeba skupina košarkaške Eurolige i ULEB Kupa za sezonu 2007/2008.

U ULEB Kupu iduće će se sezone natjecati čak 54 kluba među kojima i KK Zadar, a poznata su i posljednja dva njemačka predstavnika koji će zaigrati u ovom, drugom po jakosti, europskom natjecanju nakon Eurolige.
To su Rhein Energie Koln i Artland Dragonsi koji su ujedno i finalisti ovogodišnje Bundeslige, gdje su od Bamberga poraženi 3-1, izgubivši pritom posljednju utakmicu na svom terenu 63-64.

Ždrijeb za ULEB Kup bit će poludirigiran tako da su skupine već određene, a u subotu će biti poznata i imena klubova koji će se u njima natjecati.
Od ukupno devet skupina Zadar se nalazi u posljednjoj, te će za protivnike imati po jednu momčad iz Rusije (Unics, Khimki, Dinamo Moskva i Dinamo MR), Poljske (Turow, Slask, Anwil), Nizozemske (EifelTowers ili Hanzevast), Francuske (Nancy, Pau-Orthez, Chalon, Strasbourg, Villeurbanne) i Izraela (Hapoel Jeruzalem ili Hapoel Galil Elion).

Iz svake skupine natjecanje će nastaviti najbolja tri kluba, a priliku će dobiti i najboljih pet četvrtoplasiranih momčadi. Nakon toga odigrat će se dva kola po "knockout sistemu", a pobjednika će odlučiti završni turnir osam najboljih momčadi čiji će grad domaćin biti određen naknadno.

Evo kratkog pregleda mogućih protivnika KK Zadra u ULEB Kupu:

Francuska
SLUC Nancy Basket - finale
Elan Bearnais Pau-Orthez - deveto mjesto
Elan Chalon - polufinale
Strasbourg - četvrtfinale
Asvel Basket Lyon Villeurbanne - polufinale

Rusija
Unics Kazan - finale
BV Khimki Moscow Region - polufinale
Dynamo Moscow - polufinale ; bivši pobjednik ULEB Kupa
BV Dynamo Moscow Region - šesto mjesto

Poljska
Turow Zgorzelec - finale
Asco Slask Wroclawek - polufinale
Anwil Wloclawek - polufinale

Nizozemska
EiffelTowers - prvak
Hanzevast Capitals - polufinale

Izrael
Hapoel Jerusalem B.C. - finale
Hapoel Altshuler Saham Galil Elion - treće mjesto


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.