Gringo 2 šesti na IMS Europskom Prvnenstvu
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 27.6.2007 u 23:17.
ZDNews.hr

Posada Gringa 2 u akciji Slika: www.uskok.biz.hr


U Cresu je prošloga tjedna održano IMS Europsko Prvenstvo u jedrenju na kojemu je nastupio i krstaš JK Uskok Gringo 2.
Zadrani su na čelu sa kormilarom Robertom Sandalićem napravili veliko iznenađenje osvojivši ukupno šesto mjesto, što je sjajan uspjeh naročito kad se uzme u obzir da sama jedrilica i nije baš na najvišoj europskoj razini.
Prvog dana natjecanja, u ponedjeljak, održana su tri plova u kojima su zadarski jedriličari bili 7., 8., i 18.
U utorak su organizatoti imali velikih problema sa vjetrom, te se unatoč skraćenju rute jedrilo gotovo čitav dan. Nakon konačnog korigiranja vremena pobjeda je pripala upravo zadarskoj posadi, što je fenomenalan uspjeh jer se za navigaciju dijele posebna priznanja.
U četvrtak je došlo do kontroverzne odluke organizatora kada su se unatoč izuzetno slabom vjetru odlučili za veliko regatno polje.
Tako su kroz cilj prošle samo četiri jedrilice, a upravo se ta greška kasnije pokazala odlučujućom za konačnog pobjednika prvenstva.
Naime hrvatska jedrilica Ola na čelu sa kormilarom Bartulom Mišurom u tom je plovu pobjedila iako je trebala biti treća, dok je talijanski Man bio šesti iako je u regularnim uvjetima trebao biti drugi.
Ove su dvije jedrilice na kraju imale jednak broj bodova, te je presudila upravo ova pobjeda hrvatske jedrilice zahvaljujući kojoj je posada Ole postala novi europski prvak.

U petak se jedrio samo jedan plov u kojemu je Gringo bio deveti, te je nakon šest plovova, uoči posljednjeg dana, zauzimao nevjerojatno peto mjesto.

Posljednjeg dana natjecanja zadarska je posada ponovo jedrila vrlo dobro, te je natjecanje okončala na šestom mjestu još jednom potvrdivši veliki talent zadarskih jedriličara, ali i odličan rad u JK Uskok.

U B klasi natjecala se još jedna zadarska posada Gringo 057 na čelu s kormilarom Darkom Smrkinićem zauzevši deveto mjesto u konkurenciji 15 jedrilica.



Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.