Zadar dogodine dobiva novu kuglanu
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 26.6.2007 u 20:43.
ZDNews.hr

Nova kuglana trebala bi biti u funciji 2008. godine SBTV.hr


Prošlog je tjedna u prostorijama kuglačog kluba Zadar, u kuglani Mocire, održan radni sastanak kojemu su nazočili predstavnici kuglačkog saveza zadraske županije, klubova koji koriste kuglanu Mocire, te novinari.

Na sastanku, kojeg je sazvao presjednik saveza i sportski direktor KK Zadra Ivan Lulić, sudjelovali su i tajnik saveza Brane Todorić, te predstavnici kuglašica Donata, KK Gorice i Donat zaštite.

Najavljeno je kako se, u dogovoru s Gradom Zadrom, kreće u rekonstrukciju kuglane Mocire, te kako će KK Zadar svoje domaće utakmice iduće sezone igrati u hotelu Ante u Gospiću.

Rekonstrukcija kuglane nužna je za napredak zadarskog kuglanja kao jednog od najtrofejnijih sportova u gradu.
Zadarska je kuglana jedna od rijetkih koja još koristi plastičnu podlogu umjesto modernih ploča koje propisuje pravilnik Hrvatskog kuglačkog saveza.

Početkom siječnja 2008. počinju radovi tokom kojih će se kuglana Mocire osposobiti, kako za potrebe zadarskih klubova, posebice KK Zadra, tako i za potrebe internacionalnih priredbi koje se u Zadru planiraju održati.

Prva je na rasporedu već od 14. do 23. svibnja iduće godine kada će Zadar biti domaćin Svjetskog kadetskog i juniorskog prvenstva, a pravi spektakl trebao bi biti u rujnu iste godine kada će Zadar biti domaćin Europa Kupa.

Osim promjene podloge planirano je i da se broj kuglačkih staza udvostruči tj. da umjesto sadašnje četiri dvorana raspolaže sa osam kuglačkih staza.

Do 15.sprnja trebalo bi biti gotovo idejno rješenje izgleda kuglane, te poznati troškovi i projektant, a to će se tada prezentirati dogradonačelniku Draženu Grgureviću koji je u ime grada zajamčio sredstva za rekonstrukciju.

Kako nižerangirani zadarski kuglački klubovi neće biti u mogućnosti putovati i na gostovanja i na domaće utakmice najvjerojatnije će prvi dio prvenstva ipak odraditi u kuglani Mocire dok će cijeli drugi dio igrati na gostovanjima.

Zadrani će, kao što je već rečeno, zbog podloge morati gostovati u Gospiću, što našim kuglačima ne bi trebao biti problem s obzirom da su većinu svojih uspjeha sagradili upravo na gostovanjima.
Što se tiče pojačanja iz kluba je najavljen dolazak Branislava Bogdanovića iz Konikom Osijeka, te bivšeg člana Zadra Damira Fućkara koji bi se trebao vratiti iz Njemačke.

Također prvoj momčadi bi se trebao priključiti mladi, 17-godišnji talent Krešo Mesić iz Gospića.

Klub je već napustio Boris Benedik, a status Stanka Čote još uvijek nije riješen.
Svi detalji trebali bi biti poznati do 30. lipnja kada završava prijelazni rok za kuglače.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.