Jere Macura uskoro u Jazinama
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 20.6.2007 u 0:40.
ZDNews.hr

Slika: kosarka.hr


Nakon teškog poraza u petoj finalnoj utakmici PH protiv Cibone u KK Zadar su se već okrenuli idućoj sezoni.
Razlog više da se momčad počne slagati već sada je pozivnica za ULEB Cup, ali i najava da će trener Aleksandar Petrović momčad voditi i iduće sezone.
Prvo ime koje bi trebalo pojačati redove Zadra je dvadesetsedmogodišnji splićanin Jere Macura, koji je netom završenu sezonu odradio u riječkom Kvarneru i to vrlo uspješno. Macura je, nakon Carla Englisha, bio najkorisniji igrač A-1 Lige za prvaka.
Prve je košarkaške korake napravio u Splitu, no nije se uspio probiti u prvu momčad, te je otišao u SAD, na sveučilište Notre Dame.
Prije dolaska u Kvarner, Macura je igrao i za Zagorje Tehnobeton, a dolazak u Zadar trebao bi biti potvrđen nakon njegova povratka iz SAD-a.
205 cm visoki splitski krilni centar bio je MVP hrvatskog kadetskog prvenstva 1995., član hrvatske kadetske reprezentacije 1999.(zlato na Europskom prvenstvu) i finalist Kupa Krešimira Ćosića (Split) 98/99.
Također, Macura je poznat po izvrsnim zakucavanjima što je dokazao i osvajanjem titule najboljeg zakucavača na jednom All Star susretu.

Od ostalih igrača Zadra ugovor gotovo sigurno neće produžiti Carl English, dok bi Frane Čolak, Pankracije Barać i Juby Johnson trebali i iduće sezone braniti boje "grada košarke".

Sigurno je da će pozivnica u ULEB Cup, za zadarsku upravu, biti dodatan motiv, ali i velika dodatna obaveza jer će to, drugo po jakosti europsko natjecanje, tražiti vrlo kvalitetne i maksimalno kondicijski spremne igrače, naravno ukoliko se želi napraviti ozbiljniji rezultat.

Stoga će se u Zadru, osim ugovorom prvog trenera, trebati pozabaviti i pronalaskom kondicijskog trenera, kojeg Zadar do sada nije imao.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.