Uspješna humanitarna akcija u Jazinama
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 18.6.2007 u 23:51.
ZDNews.hr

Stipe Šarlija zaradio je par šavova na bradi Slika: Zadarsport


Zadar, 18.lipnja 2007.

Dvorana Jazine
Gledatelja: 1300

Dobrotvorna košarkaška utakmica “SPES” za Hrvatsku bez mina

Veterani Zadar – Veterani Hrvatska 73 – 98 (30-34 ; 17-27 ; 19-18 ; 7-19)

Suci: Hordov, Petani, Bulić


Veterani Zadar: Ante Matulović (13), Petar Popović (7), Enio Meštrović (11), Darko Pahlić (6), Ivica Zanki, Zdenko Perić, Čedomir Perinčić, Zdravko Jerak, Kristijan Mičić, Ivica Obad (5), Vujević (2), Stipe Šarlija (19), Emilio Kovačić (7), Draženko Blažević (3), Davor Mujagić
Trener: Bruno Marcelić

Veterani Hrvatska: Velimir Perasović (22), Zdravko Radulović (17), Veljko Mršić, Vladan Alanović (2), Zdenko Mičić (7), Arijan Komazec (28), Dino Rađa (19), Franjo Arapović (3), Srojko Vranković, Aleksandar Petrović
Trener: Petar Skansi


Večeras je u Jazinama odigrana humanitarna košarkaška utakmica “SPES” za Hrvatsku bez mina.
Oko 1300 gledatelja došlo je vidjeti susret Veterana Zadra i Hrvatske, ali prije svega kupnjom ulaznice pripomoći razminiravanju Hrvatske.

Večerašnjim je prihodom od ulaznica i sponzora prikupljeno ukupno 30 000 kuna, što je zaista svota za svaku pohvalu. Pohvale naravno idu organizatorima akcije, svim igračima koji su se rado odazvali i sjajnoj zadarskoj publici koja je, nakon jučerašnjeg debakla Zadra protiv Cibone, pohodila Jazine u zaista lijepom broju.

Sama utakmica možda i nije bila toliko spektakularna kako se očekivalo,a došlo je i do malog incidenta kada je Dino Rađa slučajno odgurnuo Stipu Šarliju nakon čega se ovaj srušio na pod i zaradio nekoliko šavova na bradi.

Pobjedu su na kraju odnijeli Veterani Hrvatske predvođeni, kim drugim nego zadraninom, Arijanom Komazecom sa 28 poena, Perasovićem sa 22, Rađom sa 19 i Radulovićem sa 17 ubačaja.
Kod Zadra posebno su se istakli Šarlija sa 19 poena, te Matulović sa 13 i Meštrović sa 11, s tim da je ovaj posljednji trice gađao 3/3!

Zadrani su se dobro držali prvu četvrtinu da bi veterani Hrvatske u drugoj lako došli do +10, te do kraja susreta konstantno povećavali svoju prednost trudeći se pritom zabaviti publiku ponekim atraktivnim potezom.
Konačni rezultat bio je 73-98 u korist Veterana Hrvarske, a večer će se vjerojatno okončati u nekom od zadarskih restorana.

Sve u svemu cilj je postignut, novac za razminiranje, barem dijela Lijepe Naše je prikupljen, igrači su se zabavili, publika također.Jedna prekrasna zadarska košarkaška večer i pravi primjer kako se prijateljstvo, sport, zabava i humanitarna akcija savršeno uklapaju.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.