NK Zadar: pojačanja Parmaković, Baturina, Balašković i Zekić
Piše: R.M., zadarsport.com | Objavljeno 18.6.2007 u 17:24.
ZDNews.hr

Slika: vecernji.hr


Nakon što je NK Zadar krenuo s pripremama za novu sezonu, te odigrao prvu prijateljsku utakmicu (Zadar-Canberra 1-0) najavljena su i prva imena koja će pojačati zadarskog prvoligaša u nadolazećoj sezoni.
Ninoslav Parmaković već je nekoliko dana u klubu, te je odigrao i prijateljski susret s Australcima, dok bi se danas u klubu trebali predstaviti Mate Baturina, Valerio Balašković i Zoran Zekić.
Baturina je, nakon vrlo dobrih igara i mnoštva pogodaka u 1.HNL, 2003. godine otišao u švicarski Grasshopper, a u Zadar je došao iz izraelskog kluba Bnei Yehuda.
Sa 34 godine sigurno će zadarskoj momčadi pridonijeti svojim iskustvom, ali i kvalitetom kojom bi trebao nadoknaditi slabiju kondiciju u odnosu na mlađe igrača.
Prije nekoliko dana Baturina je bio i na probi u Šibeniku, no ponudu Zadra očito nije mogao odbiti.

Zoran Zekić vjerojatno je najzvučnije pojačanje prijelaznog roka u Stanovima.
Zekić je rođen 29. travnja 1974. u Osijeku gdje je napravio i prve nogometne korake, te je potom kadetski i juniorski staž obavio je noseći majicu Osijeka. Od 1992. do 1997. bio je posuđivan Belišću, Olimpiji i Metalcu a ’97. je krenuo u Vinkovce. Iz Cibalije je nogometni put nastavio prema jugu i zaustavio se u Sarajevu.
Prvi je Hrvat koji se igrajući za Sarajevo prekrižio na jednoj utakmici i to protiv Jedinstva u Bihaću.
"Nije to bila nikakva provokacija nego moj uobičajeni ritual a nitko nije niti zamjerio" izjavio je Zekić u jednom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.
Iz Sarajeva se vratio u domovinu i to u Kamen Ingrad čiji je prvoligaški plan potpomogao s 25 golova, iz Slavonije je otišao u Zadar pa se opet vratio u Kamen Ingrad. Slijedi novi internacionalni kutak s Maccabijem iz Haife, a nakon toga dolazak u Dinamo koji je bez konkurencije zapravo najnesretnija postaja Zekićeve karijere.
Nakon još malo lutanja Zekić se prošle sezone vratio u golgetersku formu, te je svojim golovima odveo Cibaliu do sigurnog opstanka u 1.HNL.
Iako transfer u Zadar još nije služben, neslužbeno doznajemo da će slavonski napadač gotovo sigurno iduće sezone braniti boje Zadra.

Još jedno zadarsko pojačanje trebao bi biti Valerio Balašković, Novogradiščanin koji je u proteklih nekoliko sezona nastupao za prvoligaše Cibaliu, Međimurje i Kamen Ingrad.

U klubu je potvrđen i ostanak Jasmina Mujdže, te bi to, ukoliko ne bude većih iznenađenja, trebala biti konačna zadrova momčad koja će krenuti na pripreme na Bjelolasicu, a potom i u novu prvoligašku sezonu.


Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.