Hrvatska košarkaška tragikomedija
Piše: | Objavljeno 16.6.2007 u 22:52.
ZDNews.hr


I kada mislite da stvari ne mogu biti gore ... po tko zna koji put ostanete neugodno iznenađeni.
Nakon brojnih razmirica, svađa i skandala između Cibone i Zadra, danas je hrvatska košarkaška tragikomedija dosegnula vrhunac.
Peta, odlučujuća utakmica finala PH. Subota 20,15, preko 1000 zadrana u Domu Dražena Petrovića, cijeli grad diše za ovu utakmicu, čak i HTV 2 radi direktan prijenos, što je u nas pravo iznenađenje.
Konačni epilog. Spektakularna košarka dostojna majstorice finala?
Ne, to u Hrvatskoj očito nije moguće.
U Ciboninom tornju pokvario se mali semafor «24 seekunde» iznad jednog koša.
Kako? Navodno su HTV-ovi tehničari izazvali kvar uređaja neprofesionalnim rukovanjem.
Što u tom slučaju? Prekid utakmice na 15 minuta i pokušaj dogovora uprava, stručnih stožera i igrača dviju momčadi.
Zadarski prijedlog je logičan. Pošto je Cibona odgovorna za kvar na uređaju u svojoj dvorani, zadrani traže da prvo poluvrijeme napadaju na koš sa neispravnim uređajem, a drugo na onaj s ispravnim. Uprava domaćina se slaže, igrači također, no u hrvatskoj košarci mora uvijek postojati neki problem.
Sa dužnim poštovanjem prema jednom vrlo dobrom košarkaškom stručnjaku i korektnom čovjeku, to je ovog puta Dražen Anzulović.
Naime jedino je Cibonin trener, od preko 5500 tisuća ljudi u dvorani bio protiv odigravanja utakmice. No, u ovome trenutku to i nije najvažnije pitanje, iako se i po tom pitanju podiglo podosta prašine.
Glavno je pitanje u cijeloj ovoj priči zbog čega semafor nije popravljen ili zamijenjen kada se za kvar znalo 3 sata prije početka utakmice.
U ta 3 sata popravili bi se i veći elektonski kvarovi od običnog malog semafora, u najgorem slučaju otišlo bi se u neku drugu dvoranu u Zagrebu ( a ima ih dosta) i donijelo zamjenski.

Anzulović je u ovom slučaju samo Cibonina igračka kojom će opravdati ne igranje utakmice, kompletnu krivnju svaliti na njega, te mu to vjerojatno kompenzirati na neku drugi način.

Neizbježno se nameće razmišljanje o namjernom sabotiranju utakmice od strane Cibone, a ne bi bio prvi put da zagrepčani rade nešto neregularno.
Zašto? Pa već je poznata priča o ulaznicama za zadarske navijače, pa zašto sada još malo ne podgrijati tenzije i poslati ih na osmosatni beskorisni put u do Zagreba i natrag jer manji će broj navijača moći prenoćiti u Zagrebu, a samim time i vratiti se sutradan.
No, veliki je zadarski ponos tako da nije isključena i mogućnost da sutra bude još i više zadrana pod tornjem.
Istina je da je Božo Miličević izjavio da će podmiriti troškove noćenja KK Zadru, a dio troškova i Tornadu, no sigurno je da gospodin Miličević to ne bi radio ukoliko iz toga ne bi imao koristi.

Na kompletnu priču ponovno se nadovezao i HTV koji je ponudio klubovima odigravanje utakmice sutra u smiješnom terminu u 14,30.
Gotovo je nemoguće da klubovi na to pristanu, te će se majstorica odigrati sutra u 20,15 uz prijenos na fantomskom HRT-u plus sa kasnovečernjom snimkom na HTV-u 2.

Sporni semafor u Ciboninoj dvorani je slovenske proizvodnje te će ga sutra morati popraviti slovenski stručnjaci ili će morati biti zamijenjen sa ispravnim uređajem iz dvorane Tivoli u Ljubljani.
Ukoliko se ni sutra ne odigra utakmica Zadar će postati prvak Hrvatske za zelenim stolom.
Naravno da je to nemoguće, te da će domaćin popraviti semafor do sutrašnje utakmcie, no ne možemo se ne vratiti na pitanje zbog čega to nisu učinili već danas iako se za kvar, ponavljamo, znalo puna 3 sata.
Još jedna hrvatska košarkaška tragikomedija koja je ovog puta i potpuna novost u svjetskoj košarci.
Peta utakmica finala, ne radi semafor ... poruka Tornada na kraju utakmice bila je jasna:
«OVO JE SMIJEŠNO».


R.M., http://www.zadarsport.com

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.