U Zagrebu nema mjesta za Tornado???
Piše: | Objavljeno 14.6.2007 u 17:20.
ZDNews.hr


Tenzije nakon četvrte i prije pete utakmice finala prvenstva hrvatske između Zadra i Cibone ujedinile su se, te sada tvore pravi mali košarkaški pakao.
Tri skandala u samo nekoliko dana potresaju hrvatsku košarku.
Prvo priča oko (ne)prenošenja finala na nacionalnoj televiziji. Nakon što je, umjesto treće utakmice finala, HTV odlučio prenositi meč odbojke na pijesku sa patetičnim obrazloženjem da treća utakmica nije odlučujuća, iz redova Cibone stigla je obavijest da nacionalnoj televiziji ove sezone više neće biti dopušten ulaz u dvoranu.
Već nekoliko dana nakon toga, kamere HTV-a bile su u Jazinama, a biti će ponovno i u Zagrebu u subotu, na posljednjoj, odlučujućoj (!) utakmici finala.
Izgleda da su sponzorski ugovori i novac koji je u igri mnogo jači od bilo koje dane riječi koja, očito, danas u hrvatskoj košarci vrijedi vrlo malo.
Prepirke oko suđenja vuku se već dugi niz godina, pa su se tradicionalno nastavile i ove sezone. Mnogo spornih odluka u sve četiri utakmice finala kulminirale su vrijeđanjem suca Hercega od strane trenera Zadra Aleksandra Petrovića.
Danas bi trebala stići i konačna potvrda o visini novčane kazne za zadarskog stratega, koji će ipak posljednju finalnu utakmicu moći voditi s klupe, iako je nakon četvrte utakmice to bilo pod veliki znakom upitnika.
Najnoviji skandal priredila je Cibona. Osim tradicionalnih provokacija izjavama da se u Jazinama igra na rubu regularnosti, jučer i danas iz Zagreba su stigle nevjerojatne vijesti.
Uprava KK Cibona tvrdi kako su sve karte za subotnju utakmicu već rasprodane ili podijeljene sponzorima, te da za zadarske navijače nema više raspoloživih karata.
Paralelno s tom viješću stigla je i obavijest iz policijske uprave zagrebačke kako će na ulazu u Zagreb biti stroga kontrola nad zadarskim vozilima, te da zadarskim navijačima neće biti dopušten ulaz u grad na dan utakmice.

Nakon što su tu obavijest primili PU Zadarska i KK Zadar u Jazinama je sazvana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su bili prisutni predsjednik KK Zadra Kristijan Magaš, sportski direktor kluba Josip Giergia, te presjednik Udruge Navijača Tornado Zadar Mario Gavran.
Magaš je konstatirao kako je za KK Zadar rezervirano samo 20 karata, te 5 mjesta u VIP loži, a na brojne telefonske pozive nitko od uprave KK Cibona nije odgovarao: «Mislimo da je to nešto nevjerojatno, nešto što se ne bi smjelo događati u hrvatskoj košarci. Apeliram na gospodina Jelušića, da li je on svjestan da ovime raste animozitet između dva grada? To nama ne treba. ”

Sportski direktor Giergia upozorio je da se ovime stvara i jedan trajniji problem, naročito sada u turističkoj sezoni: "Cibona to svjesno radi i to je neprihvatljivo. Ovakva razmišljanja, koje ide na ruku našem vrlom prijatelju Boži Miličeviću zvanom "Šargarepa", su neprihvatljiva, primitivna i prizemna. Ovakvo ponašanje ide na uštrb zajedništva i poštovanja ljudi Zagreba i Dalmacije. Tenzije su apsolutno nategnute jer filozofija koji oni predstavljaju za nas je neprihvatljiva. Nazadovoljni smo kako se tretiraju KK Zadar i žitelji grada."

Predsjednik Tornada Mario Gavran rekao je kako je Ciboni poslan službeni zahtjev da za zadarske navijače osigura kompletan zeleni sektor, što je u protekle dvije utakmice ali i proteklih godina bila uobičajena praksa:
“Udruga navijača Tornado Zadar je službeno poslala zahtjev da se ustupi zeleni sektor u Ciboninom tornju, što je bio slučaj kroz cijelu godinu i prijašnjih godina. Nije nam jasno zašto ova utakmica donosi neka nova pravila. Ako oni misle da ćemo mi biti prevaga koja će donijeti pobjedu, onda u tome svemu ne vidim sport nego političke igre. Nadam se da će pobjediti razum i da ćemo na kraju prisustvovati utakmici, da će završiti sve na sportskom borilištu gdje se animoziteti između Zagreba i Zadra neće širiti u negativnom smislu, a da će Zadrani znati prepoznati svog prvaka."

Na kraju press konferencije najavljen je večerašnji sastanak upravnog odbora KK Zadra koji će odlučiti o daljnjim koracima koje će poduzeti.
Predsjednik Magaš pozvao je sve navijače da se i dalje pripremaju za odlazak u Zagreb, te najavio kako će klub napraviti sve što može kako bi Tornado u subotu bio u Domu Dražena Petrovića.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.