Aco: "Sada treba kontrolirati euforiju"
Piše: | Objavljeno 10.6.2007 u 11:35.
ZDNews.hr


Nakon velike pobjede pod tornjem trener Zadra Aleksandar Petrović bio je vrlo zadovoljan ali nadasve koncentriran i svjestan da ništa još nije gotovo :
"Da je ligaška utakmica bio bih veseo, no serija se igra na tri pobjede. Napravili smo važan korak ali tek treba napraviti najteži dio posla. Sada će trebati cijeli grad Zadar održati pod kontroliranom euforijom."

Ispravnom se pokazala taktika koju je strateg zadrana zamislio za ovu utakmicu, a to je ući s Cibonom u neizvjesnu završnicu u kojoj su se zagrepčani ove sezone pokazali izuzetno loši : "Bilo je po scenariju ligaške utakmica u kojoj smo pobijedili. Bilo nam je bitno da Ciboni ne dopustimo da ode na veliku razliku. Stalno smo kaskali za njima, ali smo sačekali pravi trenutak i napali. Opet se pokazalo da kad dovedete Cibonu u egal završnicu ona puca kao mjehur od sapunice. Moćni su 30, 35 minuta, ali ako ih dovedete u egal više nemaju ideju i igra im puca."

Posebne pohvale Aco je rezervirao za svoje igrače, koji su brilijantno odigrali sve što je zamislio: "Mi smo imali 6-7 raspoloženih igrača. Kad je bilo najbitnije imali smo bistre, čiste i jasne ideje i nakon što smo preokrenuli rezultat bilo je samo pitanje s koliko ćemo razlike dobiti. Centri su nam u posljednjoj četvrtini bili opterećeni prekršajima, ali Pankracije Barać je dokazao da je igrač viška na kojeg Cibona apsolutno nije računala. No, bez Gečevskog ne možemo dobiti Cibonu."

Temu televizijskog prijenosa nije se moglo izbjeći:
"Mislim da ćemo se gospodin Anzulović i ja složiti barem u jednoj stvari tijekom ove finalne serije. Sramota je da Hrvatska televizija nije prenosila ovaj fenomenalan dvoboj. Ne pričamo o komercijalnoj televiziji. Javna televizija mora prepoznati što bi trebalo imati prednost ispred egzotičnih Brazilaca u odbojci."

"Još uvijek držimo tajno oružje. U četvrtu utakmicu krenut ćemo isto kao i dosad, možda ćemo sano nešto više koristiti zonu. Međutim, ovisno o situaciji na parketu, posegnut ćemo za tim oružjem o kojem sam govorio. I u ponedjeljak ćemo to raditi na oba treninga, tako da ćemo za tu tajnu varijantu biti spremni" poentirao je Aco na kraju te nas ostavio u razmišljanju kakav li nam se to spektakl sprema u utorak u Jazinama.


Svi su zadarski košarkaši odigrali odličnu utakmicu.
English je sa 27 poena čitavo vrijemo nosio momčad, kapetan Vladović je, kao i obično, bio tu kada je najviše trebalo, Barać je bio igrač preokreta u posljednjoj četvrtini, Lalić je potezom utakmice bio začetnik tog preokreta, Rok Stipčević je mirnom rukom u završnici pogodio sva slobodna bacanja i nije dopustio Ciboni povratak, Todor Gečevski je uvijek ključan igrač Zadra i kad nema baš savršenu večer, Juby Johnson je tradicionalno odradio lavovski posao u obrani.
Kompletna klupa je cijelo vrijeme bodrila suigrače na terenu, tko god da je ušao dao bi svoj doprinos.
Jedan kolektiv kakav se samo u Zadru može stvoriti, pa još uz takvu podršku Tornada gotovo je nemoguće izgubiti.


S druge strane Anzulović nije mogao ništa drugo nego čestitati Zadru na pobjedi:
"Čestitam Zadru na pobjedi. Mislim da smo 30-35 minuta radili što smo htjeli. Šest minuta prije kraja još imali 75:67. Ali Zadar se sa dvije-tri kontre vratio u utakmicu.
Imali smo velikih problema s osobnim pogreškama visokih igrača.
Tu smo izgubili kontrolu skoka, iz dva druga napada su nam zabili dvije trice. Dozvolili smo im da se vrate i došlo je do psihološkog opterećenja koje je ubilo moju ekipu u završnici utakmice."
Ipak trener Cibone nije izgubio nadu, uz naravno tradicionalne provokacije:
"Šok može ostaviti posljedice. No, pokazali smo da u Zadru možemo igrati ako ćemo imati uvjete kakve je Zadar imao u Zagrebu. Rekao sam igračima u svlačionici da se moramo ekipirati i pokušati u utorak uzvratiti."

Zula je na kraju istakao glavni problem i uzrok poraza: "Problem je kad izostane učinak nekih pojedinaca jer imamo način igre da teško možemo na individualnu kvalitetu nešto napraviti i igra nam se bazira na kolektivu."

Ipak završni dojam je upravo suprotan.
Cibonina se igra bazira na pojedincima i kada najmanje trojica nemaju svoju šutersku večer teško da mogu parirati protivniku kao što je Zadar.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: http://www.index.hr/

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.