HRT, zar opet???
Piše: | Objavljeno 8.6.2007 u 16:01.
ZDNews.hr


Ponavlja se nevjerojatna priča oko prijenosa finala košarkaškog Prvenstva Hrvatske na nacionalnoj televiziji.
Nakon prošlogodišnje sramote, kada HRT, koji posjeduje pravo prijenosa, nije prenosio odlučujuću utakmicu finala između Zadra i Cibone, identična će se priča, izgleda, ponoviti i ove sezone.
Unatoč tome što je Hrvatski Košarkaški Savez sklopio ugovor s HRT-om da će sve utakmice finala prenositi na HRT-u 2, naša nacionalna televizija ponovno će ići protiv svih anketa i statistika gledanosti, te će u nedjelju u 17 sati, kada se igra 3. finalna utakmica između Cibone i Zadra, prenositi turnir odbojke na pijesku.

Evo što je jučer na press konferenciji izjavio glasnogovornik Cibone Ivan Jurković:
"Utakmica je u 17 sati, ali neće biti na HTV 2. Prvo smo dobili usmenu informaciju, a sada je došla i pismena potvrda da je košarka prebačena na HTV+ zbog prijenosa odbojke na pijesku. Obavijestili smo HTV da se više ne moraju pojavljivati u dvorani ako prijenosi nisu na HTV2 i prije 17 sati."

Ovo je vjerojatno jedini slučaj kada će se svi zadrani i zagrepčani složiti oko jedne stvari: ovo je sramota i čisto degradiranje hrvatske košarke, kojoj ionako posljednjih godina ne cvjetaju ruže.

Pravo je pitanje zašto se sve ovo događa?
Kakve motive ima HRT da radi takve stvari, za koje zna da će naići na negodovanje kompletne hrvatske košarkaške javnosti, ali i velike većine svojih gledatelja.

Jer, uz dužno postovanje prema jednom prekrasnom sportu kakav je odbojka na pijesku, nezamislivo je da jedna televizija, koja ima pravo prijenosa utakmica, toliko marginalizira košarku, koja je vjerojatno drugi ili treći najpraćeniji sport u hrvatskoj i u svijetu.

Dakle ne samo da se finalne utakmice zbog televizije moraju igrati u strašnim ljetnim popodnevnim terminima nego sada neće ni biti prijenosa, kojeg bi zasigurno pratio čitav jedan grad od gotovo 100 000 stanovnika, ali i dosta ljudi diljem zemlje.

Treba li uopće napominjati da se u gotovo svim europskim zemljama košarkaška finala igraju u večernjim terminima, iza 20 sati, eventualno i vrlo rijetko ranije i to u hladnijim zemljama.
Treba li uopće napominjati da se sva ta košarkaška finala igraju uz izravni televizijski prijenos, bez da je to uopće upitno?

Ne, treba se samo pitati zašto tako nije kod nas?

Možda odgovor na to skandiraju zadarski, ali i drugi navijači gotovo na svim utakmicama: "Hrvatska košarka, mito i korupcija."

Bilo bi šteta da je tako, no to se u ovom trenutku nameće kao jedini mogući odgovor.


R.M., http://www.zadarsport.com/

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.