Fantela i Marenić pobijedili u posljednjem plovu
Piše: | Objavljeno 8.6.2007 u 14:55.
ZDNews.hr


Na Europskom Prvenstvu u jedrenju klase 470 koje se, od 1. do 10. lipnja, održava u Grčkom Thesslonikiu fenomenalan nastup imali su jučer članovi JK Sv.Krševan Šime Fantela i Igor Marenić.
Zadarski su jedriličari nakon prva tri plova bili tek na 41. mjestu i to zbog diskvalifikacije u trećem plovu (u prva dva plova bili su 3. i 15.) kada su se sudarili s ruskom posadom koja im je rasparala spinak.
Nakon nekoliko dana bez vjetra, što je organizatorima prvenstva zadalo mnogo problema, jučer su se jedriličari konačno vratili na regatno polje.

Sjajni su zadarski jedričari u prvom jučerašnjem plovu bili 13., u drugom 7., da bi u posljednjem, šestom, plovu pobijedili i tako još jednom dokazali svoju vrhunsku klasu.
Fantela i Marenić tako se sada nalaze na ukupnom 18. mjestu sa 39 bodova čime su izborili nastup u finalu među 31 posadom.
Vodeći su portugalci Alvaro Marinho i Miguel Nunes sa 10 bodova ispred francuza Nicolasa Charbonniera i Oliviera Bausseta sa 15, te japanske posade Kan Yamada/Kenichi Nakamura sa 17 bodova.
Japanci naravno nisu u konkurenciji za Europsko Prvenstvo tako da su na toj tablici trenutno treći nizozemci Carl Evans i Peter Burling sa 25 bodova koliko imaju i talijani Gabrio Zandona i Andrea Trani baš kao i jedna argentinska posada.

Na prvenstvu se natječe se 101 muška i 49 ženskih posada iz 30 zemalja sa 5 kontinenata, s tim da će se za samo prvenstvo bodovati samo europske posade.
Naslov prvaka brane francuzi, braća Bonnaud, u muškoj, te njemačka posada Rothweiler/Kussatz u ženskoj konkurenciji.

Više o rezultatima i natjecanju možete pogledati na http://www.ncth.gr/470/.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: http://www.ncth.gr/470/

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.