Cibona-Zadar, danas prva finalna utakmica
Piše: | Objavljeno 4.6.2007 u 17:38.
ZDNews.hr


Konačno je stigao i taj dan. Dan koji se u Zadru očekuje od početka košarkaške sezone.
Danas, prvom utakmicom u Zagrebu, počinje finalna serija doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske .
Iako se kroz dugačku sezonu zadrani bore za još dva, vrlo važna, trofeja ( NLB Liga i Kup Krešimira Ćosića) finale prvenstva Hrvatske ipak je glavni događaj sezone i za igrače i za navijače Zadra.
Po četvrti put za redom u finalu će zadarskim košarkašima protivnik biti, tradicionalno najljući rival, zagrebačka Cibona.
Prva utakmica igra se danas u 16.30 u Košarkaškom Centru Dražena Petrovića, a igra se na 3 dobivene utakmice.
Prije svega valja se osvrnuti na sramotni termin odigravanja finalne utakmice koji kao i obično diktira Hrvatska radiotelevizija. Gotovo u svim zemljama košarkaška finala igraju u večernjim terminima, dakle iza 20.00, uz neke izuzetke u 18.00.
Ovaj termin odigravanja našeg finala čisto je omalovažavanje Hrvatske košarke koja je ionako, sama po sebi, spala na vrlo niske grane.
No, ako je čelnim ljudima naše televizije bitnije u večernjem terminu prikazivati film "Ja sam sam" (?!) nego finale prvenstva Hrvatske za koje živi čitav jedan grad od blizu 100 000 ljudi, onda to valjda treba poštovati.

Cibona je prednost domaćeg terena ostvarila velikom pobjedom u Jazinama prije desetak dana čime su osvojili prvo mjesto na tablici A-1 Lige za prvaka.
Danas je, međutim, priča posve drukčija. Zadar je do finala stigao dvjema tijesnim pobjedama protiv Zagreba, dok se Cibona puno više namučila, te morala igrati majstoricu sa Splitom u kojoj su pobijedili tricom Warrena doslovno sa zvukom sirene.

Obje su momčadi vidno iscrpljene nakon naporne sezone, te u svojim redovima imaju dosta umornih i ozlijeđenih igrača, no treneri Petrović i Anzulović ističu kako će svi biti potpuno spremni za početak finalne serije.
Kod Zadra je posebna zabrinutost posljednjih dana vladala oko zdravlja Todora Gečevskog, jednog od najbitnijih igrača zadarske momčadi.
Todor je zbog visoke temperature cijelu drugu utakmicu polufinala protiv Zagreba prosjedio na klupi, no večeras će sigurno igrati i biti, kao i inače, jedna od najjačih karika Zadra.

Zadar i Cibona ove su sezone već odigrali četiri utakmice: tri je puta slavila Cibona, a jednom Zadar i to u Zagrebu i upravo je to podatak na kojem zadrani grade optimizam; dokazali su da se Cibona može pobijediti i u Zagrebu, bez čega se u ovom slučaju neće moći do naslova prvaka.

Cibona u ovom finalu ima i svojevrsni imperativ pobjede jer će im, ukoliko izgube, ovo biti najgora sezona u povijesti kluba. Vukovi nisu prošli u drugi krug eurolige, iako su nekoliko kola prije kraja bili gotovo sigurni u to, te se nisu plasirali niti u finale NLB lige kao ni u finale Kupa Krešimira Ćosića.
Zadar s druge strane u finale ulazi sa više samopouzdanja jer su ove sezone već osvojili jedan trofej (Kup Krešimira Ćosića), te su u finale ušli dvokorakom protiv Zagreba.
Pod tornjem se, kao i inače, očekuje brojna podrška zadarskog Tornada koji će i na ovoj utakmici biti 6. igrač zadarske momčadi.
Zanimljivo će biti vidjeti kako će obrane s jedne strane zaustaviti Englisha, a s druge Kusa, kako će odigrati centri koji su presudili u prošloj međusobnoj utakmici, hoće li mladi Rok Stipčević ponovno presuditi u posljednjim sekundama kao protiv Zagreba?

Sve to saznat ćemo danas od 16 sati i 30 minuta.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: http://www.tornado-zadar.hr/

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.