Jednostavno PRVA LIGA!!!
Piše: | Objavljeno 4.6.2007 u 17:29.
ZDNews.hr


Pula, 30.svibnja 2007.
Stadion Veruda
Gledatelja oko 2000
Vrijeme: sunčano i toplo
Teren: dobar
Druga kvalifikacijska utakmica za popunu 1.HNL
(prva utakmica: Zadar-Pula 3-0)

PULA - ZADAR 2-3 (poluvrijeme: 1-1)

SUDAC: Ivan Bebek (Rijeka) 7 ; Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Premužaj (Varaždin)

STRIJELCI: 1-0 Raić Sudar (8.), 1-1 Terkeš (42.), 1-2 Surać (70.), 2-2 Halilović (72.), 2-3 Terkeš (74.)

ŽUTI KARTONI: Raić Sudar, Maksimović (Pula)
Subašić, Župan, Rožić, Barnjak, Tomasov, Puljić (Zadar)

CRVENI KARTON: Marko Maksimović (Pula), drugi žuti

IGRAČ UTAKMICE: Želimir Terkeš (Zadar)

PULA: Radulović 6, Androšić 6, Iftić 5.5, Kacić 6, Dobrić 5.5 (od 52. Ramadani 5.5), Deranja 6, Raić Sudar 6.5, Maksimović 4, Jerneić 5.5 (od 58. Anđelković 6), Halilović 6 (od 80. Drača -), Selak 5

ZADAR: Subašić 6, Modrić 6, Batkoski 6, Rožić 6.5, Bilaver 6 (od 55 Burčul 7), Župan 7 (od 73. Tomasov -), Surać 7, Mujdža 6, Tadić 6.5, Barnjak 6.5 (od 64. Mitrović 6), Terkeš 8


Nogomet se na velika vrata vratio u Zadar.
Nakon više od dvije godine zadrani će, krajem srpnja, ponovno gledati prvoligaški nogomet.
Rezultat je to dvaju kvalifikacijskih utakmica za popunu 1.HNL između Zadra i Pule u kojima su zadrani zasluženo slavili ukopnim rezultatom 6-2.

Nakon što su u prvoj utakmici na Stanovima zadarski nogometaši u potpunosti nadigrali protivnika i pobijedili sa uvjerljivih 3-0, uspjeh su ponovili i u uzvratu u Puli.

Na stadionu Veruda po sunčanom i toplom vremenu okupilo se samo 2000 gledatelja, od čega čak 200 zadrana koji su u Istru doputovali autobusima i automobilima kako bi podržali svoje miljenike na putu u 1.HNL.

Iako je prije utakmice izgledalo da su se puljani već unaprijed predali utakmica je počela potpuno neočekivano.
Domaći su početni pritisak okrunili već u 8. minuti kada je Raić Sudar topovskim udarcem s tridesetak metara iznenadio vratara Subašića i oživio tračak nade za veliki povratak.
To je ohrabrilo njegove suigrače koji su u nastavku igre imali još nekoliko dobrih prilika, no zadrani su bili uvjereni u svoju kvalitetu što se na kraju pokazalo potpuno ispravnim.
Nakon nekoliko neiskorištenih prilika domaćih igrača, kako to obično biva u nogometu, zadrani su ih kaznili.
Idealno vrijeme da se ubije svaka pulska nada i napokon otkloni svaka sumnja u plasman u Prvu ligu bilo je pred kraj poluvremena.
Zadrani su, kao programirani, zabili upravo u tom radoblju.
U 42. minuti sjajno je centrirao Rožić, a Terkeš glavom pokazao svoj napadači instinkt i pogodio za 1-1 i veliko slavlja igrača i navijača Zadra.

Ako je i nakon toga kod puljana postojala nada da će u drugom dijelu uspjeti postići četiri pogotka i napraviti senzaciju ona je ugašena nakon samo 4 minute nastavka.
U 49. minuti Marko Maksimović je od suca Bebeka tražio da dosudi najstrožu kaznu za domaće. Riječkom se arbitru očito nije svidio način na koji je domaći igrač protestirao te mu je dodijelio drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Tada se igra obje momčadi svela samo na isčekivanje kraja utakmice, no kako je do kraja bilo više od pola sata, igrači su ipak odlučili publici ponuditi malo spektakla.
Burčul, koji je ušao u nastavku, je u 70. minuti izvrsno pronašao Suraća koji je preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže pulskog vratara Radulovića (zamjena za kažnjenog Ivešu) za 2-1.

Niti dvije minute kasnije Pulu je, na asistenciju Deranje, u egal ponovno doveo Almir Halilović, da bi već u idućem napadu konačni rezultat i potvrdu plasmana Zadra u Prvu ligu postavio fenomenalni Želimir Terkeš svojim trećim pogotkom u ove dvije utakmice.
Tako je zadarski napadač još jednom dokazao svoju kvalitetu unatoč tome što su ga neki u posljednje vrijeme osporavali.

Ova momčad Zadra sigurno treba određena pojačanja kako bi se iduće sezone ravnopravno borila u 1.HNL, no ukoliko zadarski momci budu igrali ovako srčano i kvalitetno kao u ove dvije utakmice možemo se nadati vrlo lijepim partijama na Stanovima, ali i na gostujućim terenima.
Posebne pohvale idu mladom treneru Daliboru Zebiću kojemu je ovo prvo trenersko iskustvo u kojemu je odmah pokazao sve svoje kvalitete.
Pohvale zaslužuje i uprava koja je dovela kvalitetne igrače i vjerovala u trenera, ali i navijači koji su prepoznali važnost ove dvije utakmice, te fenomenalno podržali svoju momčad kako u Zadru tako i u Puli.

Sada igračima predstoji kratak odmor, no vrlo skoro će početi s pripremama za 1.HNL koja počinje već krajem mjeseca srpnja.

Fenomenalan je ovo uspjeh za zadarski sport jer grad kao što je Zadar u svakom slučaju zaslužuje stabilnog nogometnog prvoligaša.
Sigurno je da će se sada i stadion Stanovi obnoviti, te tako u novom ruhu dočekati Dinamo, Hajduk i ostale hrvatske prvoligaše.
Nadamo se da će iduća prvoligaška sezona za Zadar konačno biti mirnija, bez mukotrpnih i stresnih borbi za opstanak.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: Zadarsport

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.