Odrađivanje posla ili neočekivana opasnost
Piše: | Objavljeno 4.6.2007 u 17:28.
ZDNews.hr


Nogometaši Zadra danas igraju uzvratnu utakmicu kvalifikacija za popunu 1.HNL protiv Pule.
Zadru za ulazak u Prvu ligu odgovara bilo kakva pobjeda, neodlučeni ishod, ili čak i poraz do 3 gola razlike ako postignu pogodak.
Ukoliko Pula pobijedi istim rezultatom kao i Zadar u prvoj utakmici (3-0) pristupit će se izravnom izvođenju jedanaesteraca.
Tako se bliži kraju još jedna naporna sezona za zadarske nogometaše, s jednom razlikom u odnosu na većinu sezona do sada: ova bi konačno mogla biti uspješna.
Nakon dvije godine u Zadru bi se ponovno mogao gledati prvoligaški nogomet, a sudeći po odazivu publike na prvoj kvalifikacijskoj utakmici to bi zasigurno donijelo veliko zadovoljstvo u gradu.
Najave iz tabora Zadra, koji se za utakmicu priprema u Poreču, su da će danas na travnjak istrčati ista jedanaestorica kao i prije 3 dana na Stanovima.
Dakle Zadar bi trebao započeti utakmicu u formaciji 3-5-2 sa Subašićem na golu, Batkoskim, Modrićem i Rožićem u obrani. U veznom redu trebali bi zaigrati Bilaver, Surać, Župan, Mujdža i Tadić, dok će napadački tandem formirati Terkeš i Barnjak.
Na raspolaganju treneru Zebiću još su: Rogić, Duilo, Mikulić, Puljić, Sarajlić, Tomasov i Burčul.
Zadar je apsolutno u prednosti u ovom dvoboju, u svim segmentima: prednost iz prve utakmice, jedinstvo momčadi ali i cijelog ambijenta, pa čak je i igračka kvaliteta na zadarskoj strani.
Na igračima je sada samo da odrade posao koji će im zasigurno dobro isplanirati trener Dalibor Zebić.
Iako zadarski trener nema iskustvo kao njegov kolega Mršić na suprotnoj strani, Zebić sigurno zna kako pripremiti momčad za sve moguće situacije, što je tokom sezone i dokazao.

Ipak nogomet je igra u kojoj je zaista sve moguće, a za Zadar bi bilo najvažnije ne primiti pogodak u prvom dijelu.
U tom slučaju ulazak u 1.HNL bio bi gotovo siguran, kao i u slučaju da Zadar zabije pogodak, jer bi tada Pula morala postići pet da bi se kvalificirala.

Susret na Verudi počinje u 17,00 , a sudi riječanin Ivan Bebek kojemu će pomagati Vladimir Petrović iz Valpova i Siniša Premužaj iz Varaždina.
Četvrti sudac je Ante Vučemilović iz Osijeka, delegat Mladen Mustać iz Viškova, a kontrolor Stjepan Djedović iz Osijeka.
Zanimljivo je da Ivan Bebek sudi Zadru prvi put nakon tri godine, a posljednji put kada je zadranima dijelio pravdu bilo je u famoznoj utakmici 8.svibnja 2004. kada je Zadar na prepunim Stanovima odigrao sa Dinamom 1-1 i na taj način pripomogao Hajduku da osvoji titulu prvaka.

Inače u prilog zadarskoj momčadi ide i kompletna ovosezonska statistika.
Zadar je u 30 utakmica 2.HNL primio najmanje pogodaka (25 kao i Hrvatski Dragovoljac),a samo je u dva navrata (od Naftaša i Belišća) primio 3 pogotka u utakmici.
Pula je u 33 utakmice 1. HNL postigla samo 28 golova, a samo su Zagrebu i Osijeku postigli po 3 pogotka.
Valja naglasiti i da posljednja Pule datira 21.travnja 2007. upravo protiv Osijeka 3-1, nakon čega je uslijedio remi u Rijeci i čak 5 uzastopnih poraza.
Domaćine brine i podatak da već 495 minuta nisu postigli pogodak, a kako igraju teško da će ga postići i danas.

Dakle sve ide u korist Zadra, sada je na igračima da to iskoriste i u grad konačno dovedu toliko željenu Prvu ligu.

Kratak izvještaj očekujemo odmah nakon utakmice, a opširnije u večernjim satima.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: Zadarsport

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.