Kostov i Cupać fenomenalni u Medal raceu
Piše: | Objavljeno 29.5.2007 u 21:55.
ZDNews.hr


Zadarski jedriličari, članovi JK Uskok Pavle Kostov i Petar Cupać ušli su u povijest hrvatskog olimpijskog jedrenja kao prva hrvatska posada koja je nastupila u Medal raceu klase 49er na grade 1 regati.
Na regati u Nizozemskom Medembliku zadarski je dvojac nakon 12 plovova zauzeo odlično deveto mjesto u konkurenciji čak 57 posada, te se tim rezultatom plasirao u Medal race u kojem sudjeluje 10 najboljih u svakoj klasi, bez mogućnosti odbacivanja tog plova kao najslabijeg.
U Medal raceu koji se jedrio u nedjelju (27.5.) Cupać i Kostov bili su fenomenalni treći, ukupno sedmi, te su time najavili ozbiljnu kandidaturu za Olimpijske Igre u Pekingu iduće godine.

Konačni rezultati:

1. Sibello/Sibello (ITA) 60 bodova
2. Outterdige/Austin (AUS)72
3. Morrison/Rhodes (GBR) 77
...
7. Kostov/Cupać (HRV) 98


Još u subotu je održan Medal Race u klasi “470”.
Zadarska posada jedriličarskog kluba Sv.Krševan Šime Fantela i Igor Marenić nisu imali sreće.
Iako su uoči Medal racea bili na izvrsnom petom mjestu, u posljednjem su plovu prerano startali, dobili maksimalan broj kaznenih bodova, te tako pali na desetu poziciju sa 217 bodova.
Prvi su bili Talijani Zandona i Trani s 49 bodova ispred dvije francuske posade, B.Bonnaud/R.Bonnaud s 84 i Charbonnier/Bausset sa 105 bodova.

U Medembliku je u klasi 470 nastupila je i ženska posada JK Uskok Ninčević/Župan koja je zauzela 24. mjesto u konkurenciji 33 posade.

Iduća Grade 1 regata je u njemačkom Kielu, nakon čega, početkom srpnja, slijedi svjetskog prvenstvo u Cascaisu u Portugalu.


R.M., http://www.zadarsport.com/
slika: http://www.radiodalmacija.hr/

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.