Pula deklasirana, 1. HNL sve bliža
Piše: | Objavljeno 27.5.2007 u 19:55.
ZDNews.hr


Zadar, 27.svibnja 2007.
Stadion Stanovi
Gledatelja oko 7000
Vrijeme: sunčano i vjetrovito
Teren: dobar
Prva kvalifikacijska utakmica za popunu 1.HNL

ZADAR - PULA 3-0 (poluvrijeme: 2-0)


SUDAC: Vlado Svilokos (Sisak) - 6,5. Pomoćnici: Novosel (Vrbovec) i Havaić (Koprivnica).

STRIJELCI: 1-0 Terkeš (12), 2-0 Župan (45. - 11 m), 3-0 Barnjak (67. - 11 m).

ŽUTI KARTONI: Surać, Modrić, Sikirić, Bučul (Zadar);

Raić-Sudar, Iveša, Radas, Jurić, Kacić (Pula)

IGRAČ UTAKMICE: Dragan Župan(Zadar)



ZADAR: Subašić 7, Batkoski 7,5, Modrić 6,5, Rožić 6,5, Bilaver 7,5 (od 59. Burčul 7), Surać 7,5, Tadić 7,5, Župan 8 (od 74. Tomasov 6,5), Mujdža 7,5, Barnjak 7,5, Terkeš 7,5 (od 82. Sikirić -)


PULA: Iveša 5,5, Kacić 5, Iftić 5, Radas 5, Stambolija 5 (od 46. Babić 5), Raić-Sudar 5, Jurić 5, Dobrić 5 (od 79. Ramadani -), Deranja 4,5 (od 46. Selak 5), Halilović 5, Jerneić 4,5.

Lakše nego očekivano, Zadar je danas pregazio Pulu sa lakih 3-0 u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u 1.HNL.
Zadrani su sjajno otvorili susret, te su nakon početnih minuta nervoze poveli već u 12. minuti.
Župan je izveo korner s lijeve strane, vrlo dobro se na prvoj stativi snašao Terkeš, te efektno poentirao za 1-0 i veliko slavlje prepunih Stanova.
Zadar nastavlja pritiskati i u nekoliko navrata domaći su igrači zavrijedili pljesak preko 6000 ljudi na stadionu, što je u Zadru doista rijetka, ali rado viđena pojava. I upravo onda kada se sudac Svilokos spremao svirati kraj prvoga dijela, Terkeš bježi obrani gostiju, Pulski vratar Iveša ruši ga u šesnaestercu i to je kazneni udarac.

Iveša dobiva žuti karton, iako je kao posljednji igrač obrane zaslužio i crveni, međutim to nije omelo sjajnog Dragana Župana u izvođenju jedanaesterca.
Zadarska "desetka" je sigurna s bijele točke i odvodi svoju momčad u svlačionicu sa odličnih 2-0.

U drugo poluvrijeme domaći ulaze puno opreznije i smiruju tempo utakmice, no i ono malo prilika što su Puljani stvorili uspješno je ukrotio vratar Subašić.
Iako je na igračima već bio vidljiv umor, Zadar je i dalje dominirao, te savršenu utakmicu okrunio u 66. minuti.
Radas je u kaznenom prostoru srušio Tadića, a sudac Svilokos dosudio još jednu najstrožu kaznu.
Ovog puta siguran je izvođač, uz ovacije zadarske publike bio Leonardo Barnjak.
3-0 i erupcija oduševljenja na Stanovima. Pa iako se Tornado nije odazvao na poziv trenera Zebića gotovo je cijeli stadion u nekoliko navrata skandirao "Zadar, Zadar".

U posljednjih desetak minuta Pula je imala nešto veći posjed lopte no prave su prilike ponovno imali domaćini preko mladog Tomasova i danas sjajnog Želimira Terkeša.
U tako veličanstvenom ozračju zadranima nije bilo teško sačuvati prednost do kraja susreta, te ovim rezultatom praktički osigurati 1.HNL.
Kod nervoznih Puljana treće žute kartone zaradili su Iveša i Radas, koji tako neće nastupiti u uzvratu u srijedu u Puli.
U 93. minuti Vlado Svilokos sudi kraj i na stadionu kreće fešta. Igrači pozdravljaju oduševljenu publiku koja zaista nema puno prilika svjedočiti ovako kvalitetnoj izvedbi svojih miljenika.

Sve u svemu jedna prekrasna sunčana nedjelja zadarskog sporta okončana na najbolji mogući način.

Ipak, iako uzvrat u Puli izgleda kao formalnost trebat će pripaziti i koncentrirati se još tih 90 minuta, a tada može krenuti pravo slavlje.


R.M.,http://www.zadarsport.com/
slika: zadarsport
Foto Galerija: Ovdje

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.