Zadar pobjedom na korak do finala
Piše: | Objavljeno 26.5.2007 u 23:47.
ZDNews.hr


Zadar je u prvoj utakmici polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske večeras u Jazinama pobijedio goste iz Zageba rezultatom 98:90.
Iako konačni rezultat to ne sugerira, zadarski su košarkaši do pobjede stigli puno teže nego što se očekivalo.
Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su prvu četvrtinu, u kojoj su imali i sedam poena prednosti, okončali sa +3.

U drugoj četvrtini "mravi" su u nekoliko navrata imali plus osam, donekle zahvaljujući i činjenici što je play Zadra Rok Stipčević u ranoj fazi utakmice zaradio četiri osobne pogreške.
Ipak zadrani se, serijom kapetana Vladovića, do kraja poluvremena vraćaju u utakmicu, te ga završavaju sa samo 3 poena zaostatka (50-47).

Tko zna što je zadarski strateg Aco Petrović rekao svojim igračima u poluvremenu, jer u drugom dijelu na teren izlazi potpuno preporođena momčad.
Domaći rade seriju 16-3, te odlaze na 10, u jednom trenutku i na 11 poena prednosti.

I onda u posljednjoj četvrtini slika koja se u Zadru viđa, ne samo ove sezone, nego već dugi niz godina.
Pri rezultatu 89-80 za Zadar, tri minute prije kraja zagrepčani pogađaju dvije trice za redom i utakmicu vraćaju u potpunu neizvjesnost.

Ipak domaći igrači znali su koliki je ulog u ovoj utakmici, te su se do kraja susreta ipak pribrali i u posljednjih nekoliko minuta iskazali ono što se zove "snaga velike momčadi".
Zadar, objektivno gledano, nije velika momčad, no za samopouzdanje momčadi vrlo je važno smoći snage pobijediti ovakve neugodne utakmice kakva je bila današnja.

Sada naši košarkaši mogu u Zagreb otputovati puno mirniji, znajući da, ako išta pođe po zlu, uvijek postoji treća utakmica u Zadru.

Carl English opravdao je naslov MVP-a regularnog dijela sezone istaknuvši se kao najbolji pojedinac susreta sa 30 poena, dok je prvi strijelac gostiju bio amerikanac Broyles koji ih je postigao 23.
Posebno treba istaći jednog zadarskog igrača.
Todor Gečevski večeras je zabio 21 poen, te ostvario 12 skokova. Neizmjerna je važnost tog igrača u zadarskoj momčadi. Gotovo da nema utakmice u kojoj Todor igra loše.
Ako mu i nije dan, on uvijek daje sve od sebe.
Zadarska publika to i te kako zna cijeniti, nadamo se da će i uprava.

Druga utakmica igra se već za dva dana, u ponedjeljak u Trnskom, a eventualna treća u srijedu u Jazinama.

Sigurni smo da ukoliko zadarski igrači u drugu utamkmicu uđu smireno i koncentrirano ne bi smjeli imati većih problema protiv momčadi kao što je Zagreb, koja je i večeras pokazala sve svoje slabosti i mane.


U drugoj polufinalnoj utakmici Cibona je u Zagrebu rutinirano savladala momčad Splita rezultatom 90-74.
Pitamo se samo gdje je bila ta Cibonina igra prije nekoliko dana u utakmici protiv Zagreba???

R.Morović, www.zadarsport.com
Slika: H.Bajlo, www.zadarsport.com
Foto Galerija: Ovdje

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.