Svi na Stanove!!!
Piše: | Objavljeno 24.5.2007 u 16:37.
ZDNews.hr


Još su samo 3 dana do prve kvalifikacijske utakmice za ulazak u prvu HNL.
U nedjelju 27.svibnja u 17 sati na travnjak zadarskih Stanova istrčati će nogometaši Zadra i Pule.
U ovom trenutku potpuno nebitne postaju sve utakmice koje su klubovi odigrali tokom ove naporne sezone.
Sve pobjede i porazi, svi uspjesi i neuspjesi padaju u drugi plan.
Cijela jedna sezona stati će u ovih 180 minuta.
Devedeset u nedjelju na Stanovima i 90 u uzvratu u srijedu u Puli.
Puno je rasprave bilo ovih dana o tome je li ili nije bolje da je Zadar domaćin prve utakmice.
Nepisano pravilo u nogometu, u ovakvom formatu natjecanja, kaže da je uvijek bolje igrati prvu utakmicu u gostima, a drugu na svom terenu.
To je činjenica, iako je mnogi veliki svjetski treneri neće priznati.
I to je potpuno normalno, jer je psihologija igrača i navijača takva da se nadaju pogotku u gostima u prvoj utakmici, koji poslije može biti kapitalna prednost.

Po čemu je zadarski slučaj različit?
Po jednoj jedinoj sitnici, koja se u konačnici može pokazati najvažnijom.
Gotovo je sigurno da će u nedjelju, u popodnevnim satima, kada sunce već pada, a većina ljudi odmara, stadion u zadarskim Stanovima biti ispunjen do posljednjeg mjesta.
Idealna je ovo prilika da se nogomet konačno, na velika vrata, vrati u grad Zadar, te da nogometaši, nakon podosta vremena, poklone svojim navijačima razlog za slavlje.
Najavljeno je da će se ulaznice za utakmicu prodavati već u subotu ujutro na Narodnom trgu, a naravno i u nedjelju ispred stadiona.

Tako će se stvoriti idealni uvjeti za jednu veliku pobjedu zadarskog nogometa i zadarskog sporta.
No, da bi to zaista i bilo tako nogometaši Zadra morat će dati sve od sebe na terenu.
Iako je svima jasno da je kvaliteta hrvatskog, a pogotovo zadarskog nogometa na vrlo niskoj razini, igrači Zadra će sigurno sve nedostatke nadoknaditi zadarskim srcem i borbenošću na terenu.
Pula je u svakom slučaju respektabilan protivnik, posebno stoga jer su do sada ipak igrali u nešto kvalitetnijem natjecanju nego Zadar, no momčad Stanka Mršića ove sezone igra izuzetno loše u fazi napada (samo 28 golova u 33 utakmice).
Tu Zadar mora tražiti svoju priliku. Svi se slažu u jednom: bilo kakva pobjeda na Stanovima je uspjeh, a posebno ako se ostvari bez primljenog pogotka.

No igrači i trener Zadra Dalibor Zebić moraju biti svjesni da je ovo tek prva utakmica.
Dakle, nipošto ne treba srljati i tražiti nekakvu visoku pobjedu koja bi odmah sve riješila.
Takva je situacija gotovo nemoguća. Bit će to dvije tvrde utakmice, u kojoj će pobijedi ona momčad koja bude imala više svježine i psihološke snage ali i dosta sreće.

Zebić neće moći računati jedino na Ferdu Milina, tako da će vjerojatno na njegovu poziciju uskočiti makedonac Naum Batkoski.
No u ovom je trenutku vrlo nezahvalno prognozirati prvih jedanaest koji će u nedjelju istrčati na Stanove, jer obje momčadi moraju odraditi još najmanje 3 treninga.

Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego čekati nedjelju i u što većem broju pohoditi Stanove kako bi pomogli našem Zadru da uđe u 1.HNL, kako i priliči jednom gradu kakav je Zadar.


R.M., www.zadarsport.com
Slika: www.torcida.org

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.