Večeras posljednje kolo A1 Lige za prvaka
Piše: | Objavljeno 23.5.2007 u 16:08.
ZDNews.hr


Večeras se igraju posljednje tri utakmice košarkaške A-1 Lige za prvaka.
Borik je još 2.svibnja pobijedio Svjetlost 82-69, te će sezonu sigurno završiti na šestom mjestu ispred Brođana i Kvarnera.
Večeras u 18.30 igraju:
Kvarner - Zadar
Cibona - Zagreb
Cedevita - Split

Zadar će, nakon poraza od Cibone, otputovati na izlet u Rijeku te će trener Aleksandar Petrović sigurno dati priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu.
Bez obzira na (ne)važnost utakmice Zadar se ne smije opustiti, već treba prije svega vratiti samopouzdanje, ali i dokazati da je veliki klub, te da mu protivnici kalibra Kvarnera ne mogu ozbiljnije zaprijetiti.

Puno zanimljivije bit će u preostale dvije utakmice.
Split, da bi dogodine mogao igrati u NLB ligi, mora pobijediti Cedevitu u Sutinskom vrelu, što nikako nije lak posao, posebno stoga jer je Cedevita željna osvete nakon poraza u Brodu u proteklom kolu.
Ukoliko Split pobijedi, mora osluškivati rezultat iz Cibonina tornja i nadati se da će domaćini, unatoč manjku motivacije, pošteno odraditi utakmicu protiv Zagreba i pobijediti.
Ukoliko pobijedi Zagreb, oni će izboriti pravo nastupa u NLB ligi iduće godine, ali će sigurno staviti jedan veliki upitnik na regularnost ovog prvenstva.

Evo tablice uoči posljednjeg kola:

1. Cibona 12 1
2. Zadar 11 2
3. Zagreb 8 5
4. Split 8 5
5. Cedevita 6 7
6. Borik 4 10
7. Svjetlost 2 12
8. Kvarner 2 11

(Borik i Svjetlost imaju utakmicu više)
U slučaju istog broja bodova odlučuje međusobni susret, a u koliko je izjednačen (kao kod Zagreba i Splita), koš razlika ( Zagreb +71, Split +38 ).


R.M., www.zadarsport.com
slika: www.kk-zagreb.hr

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.