Počelo Svjetsko stolnotenisko prvenstvo
Piše: | Objavljeno 21.5.2007 u 16:38.
ZDNews.hr


U zagrebačkom Domu sportova danas je, mečevima muških kvalifikacija, započelo Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu na kojem će od nastupiti preko 800 sudionika iz više od 150 zemalja.
Od 1987. na svim velikim natjecanjima nastupio je Zoran Primorac, jedna od najvećih legendi zadarskog sporta.

Zoran Primorac rođen je u Zadru 10. svibnja 1969.
Stolni tenis počeo je igrati sa 8 godina u STK Bagat, a već kao junior pokazuje izuzetan talent za ovaj sport, te osvaja čak sedam medalja na europskim prvenstvima.
Godine 1985. prelazi u zagrbački "Vijesnik", te započinje uspon prema vrhu europskog i svjetskog stolnog tenisa.
Na Svjetskom prvenstvu 1987. godine u New Delhiju osvaja srebro u paru s Lupulescom,a godinu dana kasnije također srebro na Olimpijskim igrama u Seulu.
1990.,na Europskom prvenstvu u Göteborgu, ponovno u paru s Lupulescom, Zoran Primorac postaje europski prvak.
Sjajnu karijeru nastavlja na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. i Atlanti 1996., gdje se ulazi u top 10 svjetskog stolnog tenisa.
Svoj sjajni sportski duh iskazuje i na OI u Sydneyu 2000. i u Ateni 2004., gdje ispada u 3.kolu.
Zoran Primorac jedan je od rijetkih sportaša koji je nastupio na čak 5 olimpijada, a namjerava i na šestoj u Pekingu iduće godine.
Na Europskom prvenstvu održanom ove godine u Beogradu osvojio je ekipnu srebrnu medalju.

Sigurni smo da će svoj impozantan niz sportskih uspjeha nastaviti i na ovom svjetskom prvenstvu koje se prvi put u povijesti održava u Hrvatskoj.

Primorac u ovom trenutku ni ne pomišlja na prestanak aktivnog bavljenja stolnim tenisom, već mu je, kako kaže u intervjuu Zadarskom listu, "jedina preokupacija što bolji nastup u Zagrebu i prvo kolo protiv Korejca Lee Jung Sama".
Posebno je oduševljen pripremama, na kojima je pet tjedana trenirao s Kinezima, te je oduševljen njihovim pristupom igri.

Na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu nastupit će i još jedan Zadranin.
To je mladi Andrej Gaćina koji, da bi ušao u glavni ždrijeb, prvo mora proći kvalifikacije.
Gaćina je inače bivši juniorski, i aktualni seniorski prvak Hrvatske.

R.M., www.zadarsport.com

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.