Zadar ipak u dodatne kvalifikacije protiv Pule
Piše: | Objavljeno 21.5.2007 u 9:56.
ZDNews.hr


Nogometaši Zadra uspjeli su u posljednjem, 30. kolu 2.HNL na Stanovima pobijediti Vukovar, no to nije bilo dovoljno za direktni ulazak u elitni razred Hrvatskog nogometa.
Misli Zadrana bile su svugdje, osim na utakmici, dijelom u Sigetu, a dijelom već u majstorici sa Pulom.
Utakmica je loše počela. Prvih petnaestak minuta bilo je ispod prosjeka čak i za 2.HNL.
Tada se Vukovarci bude, i u 20. minuti šokiraju, oko 1000 gledatelja na Stanovima.
Meter ubacuje s desne strane, Bilaver je zaboravio na Maleckog, koji vraća u sredinu gdje se našao Spasić i pogodio za 1-0 gostiju.
Do kraja prvog dijela nije zabilježena niti jedna konkretnija akcija, već samo gomila pogrešaka i loših poteza sa obje strane. Napadači Zadra Burčul, Terkeš i Tomasov zaista nisu imali svoj dan.
Zato u 63. minuti trener domaćih Dalibor Zebić vuče potez utakmice. Iz igre vadi Burčula, a u napad gura Leonarda Barnjaka. Samo pet minuta nakon ulaska Barnjak izjednačuje, na vrlo dobru asistenciju Bilavera.
Zadar je u naletu, već dvije minute nakon izjednačenja evo i potpunog preokreta.
Duilo, inače jedan od boljih pojedinaca na utakmici, je sjajno pronašao Terkeša, a ovaj konačno pogađa i to je 2-1.
Međutim veselje i nada na Stanovima kratko je trajala. Šest minuta nakon vodstva Zadra, iz Sigeta stiže vijest da je Inter poveo. Sada je svima već jasno da će Zadar povratak u elitu morati tražiti u majstorici s Pulom.
Do kraja susreta obje su momčadi više pazile da ne prime pogodak, nego da ga zabiju, te je utakmica privedena kraju bez većih uzbuđenja.
Vukovar je tako, dobrim igrama u drugom dijelu sezone sačuvao drugoligaški status, dok za Zadrane utakmice sezone tek dolaze.
U nedjelju 27. svibnja Pula će gostovati na, nadamo se punim, Stanovima, dok će u srijedu 30.svibnja Zadar na put u Istru.

Evo i ostalih rezultata 30.kola 2.HNL:
Hrv.Dragovoljac-Inter 0-1
Koprivnica-Bjelovar 1-0
Solin-Belišće 3-1
Pomorac-Naftaš HAŠK 4-4
Moslavina-Imotski 5-1
Marsonia-Croatia S. 1-1
Čakovec-Mosor 1-1

Inter iz Zaprešića tako se, nakon samo jedne drugoligaške sezone, vratio u 1.HNL, dok su u treću ligu ispali Moslavina, Koprivnica, Bjelovar i Čakovec.


R.M., www.zadarsport.com

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.