Borik poražen u Trnskom
Piše: | Objavljeno 20.5.2007 u 13:42.
ZDNews.hr


U 13., pretposljednjem kolu košarkaške A-1 Lige za prvaka Zagreb je, u Trnskom, očekivano pobijedio Borik Puntamiku rezultatom 84-73.
Zagrepčani tako uoči posljednjeg kola ostaju u utrci za trećim mjestom koje iduće sezone vodi u NLB ligu, dok će se navijači Borika morati zadovoljiti vrlo dobrim šestim mjestom, ispred Kvarnera i Svjetlosti.

Sedam trica, jučer najboljeg Zadranina, Ive Pavića ipak nije bilo dovoljno da se iznenadi domaćin koji je vodio tijekom cijele utakmice i mirno je priveo kraju.

Izjednačena prva četvrtina, nakon nekoliko izmjena vodstva, ipak je završila u korist domaćina 21-17.

U drugoj četvrtini Mravi su pokazali da su iz poraza protiv Cedevite u prošlom kolu ipak nešto naučili.
Krenuli su furiozno te je nakon samo tri minute igre rezultat bio 31-19.
Pri kraju poluvremena Borik je, nakon opuštanja domaćih igrača, mogao doći do puno povoljnijeg rezultata, međutim nekoliko promašenih slobodnih bacanja i mnogo izgubljenih lopti ipak su pokazali neiskustvo zadarske momčadi.
Rezultat na poluvremenu bio je 42-30.

Drugo poluvrijeme Zagreb ponovno bolje otvara, te na krilima mladog Papca dolazi do 17 koševa prednosti.
Ako je Boriku mana neiskustvo, onda im je vrlina definitivno hrabro zadarsko srce i borbenost.
Nekoliko dobrih poteza gostiju na kraju treće četvrtine ponovno uvodi nezvjesnost u sustret.

Posljednja četvrtina bila je praktički igra 1 na 5.
Sjajni Ive Pavić, ni sa 4 trice , nije mogao parirati raspoloženim Zagrepčanima koji su, ponajviše zahvaljujući triu Sesar (23), Papac (16) i Zadravec (14) lako priveli utakmicu kraju.
O lošem danu Zadrana dovoljno govori podatak da, osim Paviće (23) niti jedan igrač nije postigao dvocifreni broj koševa.

Zagreb će u posljednjem kolu prolaz u NLB ligu tražiti u gradskom derbiju s Cibonom, dok je Borik svoju utakmicu već odradio 2.svibnja pobijedivši Svjetlost Brod 82-69.


U preostalim utakmicama 13. kola A-1 Lige za prvaka Split CO je lako i atraktivno savladao riječki Kvarner Novi Resort 112-85, dok je svojevrsno iznenađenje priredila Svjetlost pobijedivši Cedevitu 106-91, te na taj način izbacila Zagrepčane iz borbe za NLB ligu.

Večeras se u najvećem derbiju Hrvatske košarke u Jazinama u 18 sati sastaju Zadar i Cibona.
Za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati spektaklu u Jazinama prijenos utakmice je na HRT 2.


R.M., www.zadarsport.com
slika: www.kk-zagreb.hr

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.