Koliko kasni izgradnja bazena i dvorane?
Piše: | Objavljeno 17.5.2007 u 23:39.
ZDNews.hr


Prenosimo članak Predraga Opačića iz Slobodne Dalmacije od 29.09.2005 (DVIJETISUĆE I PETE!!!)
Prema prvim rokovima bazen je trebao biti dovršen i otvoren još u zimu 2005. godine, a dvorana oko pola godine kasnije.
Danas 17.05.2007 radovi na bazenu i dvorani, još traju i tko zna hoće li zadarski plivači, vaterpolisti i skakači u vodu konačno imati gdje trenirati ove zime???

ZADAR - Bazen će se početi koristiti ove zime, a kad u drugoj polovici 2006. godine bude dovršena i dvorana, ostat će još veliki posao na uređenju okoliša. Detaljnim planom uređenja prostora predviđena je izgradnja višeetažne garaže i otvorenog bazena
U zatvoreni bazen koji se gradi na Višnjiku prvi plivači bi mogli ući početkom iduće godine, ali je još uvijek teško precizno reći kada će košarkaši zaigrati u novoj dvorani. Tako proizlazi iz informacija koje su dobili članovi Povjerenstva za izgradnju dva kapitalna gradska objekta.

Direktor gradskog poduzeća "Višnjik" Andrej Sudinja kaže da se "očekuje kako će zagrebačka Industrogradnja do kraja ove godine završiti ugovorene radove bez PDV-a vrijedne 63 milijuna kuna".

Ono što slijedi, faza opremanja plivališta, obavit će se u hodu jer gradska uprava želi što prije građanima Zadra omogućiti korištenje bazena. A to znači da će cjelokupno opremanje bazena, koje bi omogućilo ne samo rekreativno plivanje nego i održavanje vrhunskih sportskih natjecanja, biti obavljeno nakon što objekt bude pušten u funkciju.

Trenutačno još uvijek ne postoje precizni podaci o tome koliko će koštati opremanje bazena, jer su projekt i troškovnik u izradi. Novac za izgradnju trafostanice koju će koristiti i bazen i dvorana uplaćen je na račun Elektre, a radovi traju paralelno sa završnim radovima na Višnjiku.

Da bi bazen bio pušten u funkciju i "predan građanima na upotrebu", Grad Zadar će raditi novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u Splitskoj i Ulici Edvina Androvića čiji će profili omogućiti opskrbu vodom i odvodnju.
Što se dvorane tiče, ugovorene poslove vrijedne 64 milijuna kuna splitski je "Lavčević" trebao okončati u srpnju ove godine, ali je već sada sigurno da će dvorana biti gotova s najmanje godinu dana zakašnjenja.

Direktor "Višnjika" Andrej Sudinja kaže da će dvorana biti gotova "u drugoj polovici iduće godine", a toliko se kašnjenje objašnjava preprojektiranjem kupole u čemu su armiranobetonske ljuske u središnjem dijelu kupole zamijenjene čeličnom konstrukcijom, a zbog toga je trebalo mijenjati i građevinsku dozvolu.

Kada u drugoj polovici 2006. godine bude dovršena i dvorana, ostat će još veliki posao na uređenju okoliša. Detaljni plan uređenja prostora postoji, njime je, među ostalim, predviđena izgradnja višeetažne garaže i otvorenog bazena, a sve će to, kaže Sudinja, ići u faznu izgradnju. Koliko će sve koštati, bit će poznato kada budu dovršeni projekt i troškovnik.
Članovi Povjerenstva za izgradnju bazena i dvorane u utorak će, u pratnji novinara, obići gradilište na Višnjiku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.