Karate, EP: Bronca za Danila Domdjonia
Piše: | Objavljeno 17.5.2007 u 23:18.
ZDNews.hr


Novi uspjeh hrvatskih karatista na Europskome prvenstvu u slovačkoj Bratislavi - u kategoriji do 60 kilograma Biograđanin Danil Domdjoni osvojio je brončano odličje i tako povećao hrvatsku kolekciju medalja na tri.

Prva borba bila je veliki ispit spremnosti hrvatskog reprezentativca. Rus Kalašnjikov također je kvalitetan borac pa je pobjednik odlučen sudačkim preglasavanjem nakon što je regularni dio, kao i produžetak, završio 3:3. No Domdjoni je ipak pokazao više pa su se za njega odlučila čak četiri suca, a za Rusa samo 1.

U drugome kolu Domdjoni se lako obračunao s Čehom Polzerom (4:2), da bi u trećem kolu izgubio od vladara ove kategorije, višestrukog svjetskog i europskog prvaka Talijana Ortua sa 6:3.

On može biti otac svim ovim borcima po iskustvu. Pogodio me u žicu, dobio me taktički. Poveo sam 1:0, no on je ipak preiskusan da ne bi znao to preokrenuti, pojasnio je tu borbu Domdjoni.

Domdjoni izvrstan i u repasažu

Talijanski borac otišao je do finala pa je Danila povukao u repasaž. Tamo Biograđanin najprije pobjeđuje Velšanina Scotta s 2:0, a u borbi za brončano odličje protiv Bosanca Muslića Domdjoni pokazuje sve svoje vrline i brzo odlazi na 5:0. Rutinski privodi borbu kraju i novo slavlje u hrvatskom taboru moglo je početi. Konačnih 7:1 pokazalo je veliki motiv Domdjonija.

Muslić i ja se znamo jako dugo. Zato mi je bilo u susret najteže ući hladne glave. Počeo sam fantastično. Brzo sam napravio razliku, poveo 5:0 i on to više nije mogao stići. Veliko hvala cijeloj reprezentaciji koja me fantastično podržavala s tribina i navijala, a to mi je puno značilo. Hvala i treneru Svemiru Mrvičiću za odlične savjete. Presretan sam, sipao je dojmove osvajač brončane medalje.

To je Domdjonijeva druga brončana medalja, prvu je osvojio na prošlom EP-u u Norveškoj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.