Zadar lako do jedanaeste pobjede
Piše: | Objavljeno 16.5.2007 u 21:36.
ZDNews.hr


U 12. kolu Lige za prvaka košarkaši Zadra po peti put ove sezone su pobijedili Split CO rezultatom 99:72. Gosti su katastrofalno loše odigrali utakmicu i osim relativno izjednačene prve četvrtine u ostalim periodima utakmice nisu imali nikakve šanse da eventualno iznenade u Jazinama.

Carl English za Zadar je upisao 19 poena i pet skokova, Pankracije Barać je ubilježio 16 poena i četiri asistencije, a Todor Gečevski upisao je double-double s po 11 koševa i 11 skokova. Što se tiče Splita, tu je Eric Barkley ubilježio 20 poena, Larry Ayuso 12, a Andrija Stipanović pridodao je osam koševa i 10 skokova.

Zadar je otvorio serijom 6-0, dok su Splićani teško uspijevali postići poene iz igre i to im je uspjelo tek sredinom prve četvrtine kada je Andrija Stipanović smanjio zaostatak na 6-4. Domaćini su cijelo vrijeme držali prednost od dva do četiri poena, a Split se tek ponekom tricom vraćao u igru (Larry Ayuso i Mateo Kedžo).


U završnici prve četvrtine Zadar se uspijeva značajnije odvojiti te je zahvaljujući četiri slobodna bacanja Todora Gečevskog na isteku 10. minute otišao na 21:14, a isti je igrač početkom druge četvrtine odvojio Zadar prvi put i na više od 10 poena (25:14). U tom periodu ključni igrači Zadra bili su kapetan Jakov Vladović, koji je uz pomoć Gečevskog i nešto kasnije Carla Englisha, sve više rezultatski odvajao Zadar. S druge pak strane, Splitu je nedostajao učinak najboljeg strijelca Larrya Ayusa, kojega je fenomenalno zaustavio Juby Johnson i time uradio veliki dio posla za domaćine.

Trener Slobodan Subotić jednostavno nije imao raspoloženih igrača koji bi mogli nadoknaditi lošu večer Ayusa, a i play Erick Barkley se u više navrata nekim svojim show akcijama nije proslavio. Do isteka prvog poluvremena situacija za goste ipak nije bila tako razočaravajuća, budući da su unatoč lošoj igri gubili sa “samo” 12 poena (46:34). No, igra se Splita u trećoj četvrtini najblaže rečeno potpuno raspala. Gosti nisu pronalazili način, a nisu ni pokazivali posebnu želju, da u svojoj igri nešto promijene.

Najviše problema zadavali su im English i Johnson, koji je s dvije trice sredinom treće četvrtine odveo Zadar na velikih +25 (67:42), a do najveće prednosti domaći su došli u 28. minuti kada su Jure Lalić i Pankracije Barać u dvije uzastopne akcije doveli domaće na 73:45. No, do isteka 30 minute, zahvaljujući koševima Stipanovića Split je uspio djelomično ublažiti zaostatak (74:50).

Posljednja četvrtina nije pružila nikakvu rezultatsku neizvjesnost. Bilo je čak pitanje hoće li Zadar uspjeti otići na 30 i više razlike, a trener Splićana Slobodan Subotić dao je već ranije priliku Anti Delašu. U posljednjoj četvrtini nakon dugo vremena na terenu smo vidjeli i kapetana Splita Ivana Siriščevića. On je nakon dvije promašene trice dvije uspio i pogoditi, ali to nije ni moglo značajnije utjecati na razliku jer su s druge strane Zadrani uzvraćali istom mjerom (po dvije trice Hrvoja Perinčića i Roka Stipčevića). U 39. minuti Zadar je došao do najvećih +31 (97:66) na utakmici, a konačnih 99:72 postavio je usamljeni Petar Ćosić.

Zadar je pokazao igru koja u svakom slučaju može ohrabriti trenera Aleksandra Petrovića pred važan ogled s Cibonom ove nedjelje. Na drugoj strani Split ovakvom igrom teško da može očekivati plasman u NLB ligu, a uz to nevjerojatno je koliko su igrači u žutom večeras pokazali nespretnosti i nedostatak htijenja da bi se ispunile postavljene zadaće.

Vjerojatno nećemo pretjerati ako dodamo završni komentar igre “Žutih” večeras u Jazinama i upotrijebimo misao jednog Zadranina koji je sjedeći do nas izjavio: “Izgledaju kao da se bore za 48. mjesto”.


Lada Kuzmanić, www.kosarka.hr

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.