Europski studenti u zadarskom kanalu
Piše: | Objavljeno 16.5.2007 u 1:55.
ZDNews.hr


Vitrenjak je odavno utočište jedriličara pa ne čudi da će Zadar do 16. svibnja biti domaćin 1. europskog sveučilišnog jedriličarskog kupa ELMAR.
Na regatno polje Zadarskog kanala isplovit će 13 posada najboljih sveučilišnih jedriličara iz cijele Europe, u dvije klase jedrilica - bavaria 42 match i elan 31.
Hrvatska je ovo domaćinstvo dobila u nadmetanju s Francuzima, ponajprije zbog činjenice da se Zadar već deset godina iskazuje kao uzoran domaćin sveučilišne regate.
Usto, poznato je da JK Uskok ima jednu od najboljih logističkih baza na svijetu. Od ove godine primjenjuje se i nova tehnologija praćenja same regate, i to na internetskoj stranici www.sailing.hr.
Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, uz potporu europskih sveučilišnih institucija.

R.Zorić, slobodna dalmacija

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.