Zadranke juniorske prvakinje Hrvatske
Piše: | Objavljeno 16.5.2007 u 1:20.
ZDNews.hr


Košarkašice Zadra juniorske su prvakinje Hrvatske, Zadranke su u finalnoj utakmici u Šibeniku bile bolje od Vodica (70:55), i zasluženo osvojile naslov najboljih u državi.
Najavljeno obećanje kako idu po titulu, Zadranke su i održale, čime su potvrdile svoju iznimnu darovitost koja se zrcali u činjenici da su i s mlađim uzrastima osvojili sve što se osvojiti može...
Nova kruna samo je nastavak uspješnog niza.
- Uoči završnog turnira sa sve tri ekipe do sada smo igrale, i pobjeđivale ih. Na tome smo gradili optimizam, ali i na kvaliteti koju posjedujemo. Naša ekipa je imala iskustvo više igranja u Prvoj ligi, a jedini problem mogli smo biti sami sebi – govori trenerica Marija Mazija, koja je s ovom generacijom ispisala najljepše stranice zadarske košarke.
Osim kolektivnog uspjeha, ŽKK Zadar je ponosan i na Mariju Vrsaljko, juniorska reprezentativka je u dvije utakmice ( u polufinalu protiv Splićanka i Vodica) postigla najviše (52) koševa na završnom turniru, a slijedom toga proglašena je i najboljom igračicom. Uz Vrsaljko u idealnu petorku iz zadarskih redova još je uvrštena i Marija Ledenko.
Zadranke su zaista uvjerljive među juniorskim ekipama u Hrvatskoj, u svih osam susreta znale su samo za pobjede.
Važno je istaknuti da je ŽKK Zadar prošle godine izborio Prvu ligu i odmah u prvoj sezoni sačuvao prvoligaški status. I to, sve s igračicama iz vlastita pogona, koje se svojim rezultatima izdižu iznad cijelog kluba i uvjeta u kojima djeluju.
- Navikli smo mi na minimum. Iako smo odgovornim ljudima u klubu najavljivali kako imamo kvalitetnu ekipu, sve je ostalo na istoj razini. Međutim, za iduću sezonu će nam trebati više pomoći, kako logističke tako i financijske. Nekim igračicama ističu ugovori (sestre Vrsaljko), pred nekima su obveze na fakultetima, puno je posla koje treba već sada rješavati – ističe Mazija.


Robert Zorić, slobodna dalmacija

-

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.