Nova pobjeda, Zadar - Svjetlost 107:83
Piše: | Objavljeno 15.5.2007 u 23:19.
ZDNews.hr


Košarkaši Zadra su u 11. kolu Lige za prvaka odradili posao protiv Svjetlosti iz Slavonskog Broda s uvjerljivih 107:83. Pozitivne činjenice za trenera Acu Petrovića su povratak Carla Englisha, dosta minuta mlađih igrača i odmor nositelja igre.
Aco Petrović je protiv Svjetlosti dobio idealnu priliku za odmaranje nositelja igre, povratak Carla Englisha i uigravanje momčadi za neizvjesnije susrete. Status velikih favorita Zadrani su potvrdili i u 40 minuta na parketu Jazina, a gosti su pokazali velikog talenta, 17-godišnjaka Ivana Kovača, koji je s nekoliko lijepih akcija i ubačaja pokazao kako može već sada igrati i na seniorskoj razini.

Susret je riješen u prvih šest minuta kada Zadar na povratničkim krilima Englisha odlazi na 20:7. Napadačku širinu je na kraju prve četvrtine tricom potvrdio Jakov Vladović za dotad najvećih 33:16. Trener Petrović je već u devetoj minuti susreta ubacio mladog centra Antu Đuguma (sedam poena), a u drugoj četvrtini je zaradio pljesak publike lijepom blokadom.
Brođane je predvodio Krunoslav Rimac (28 poena) te ih u drugoj dionici približio na sedam poena zaostatka. Trica Englisha, četiri poena Pankracije Baraća i trica Jakova Vladovića odvode Zadar na sigurnih 45:30 u 16. minuti i kraj nadanja gostiju, ako ih je uopće i bilo.
Drugo poluvrijeme je otvorio Zadar za odlazak preko 20 koševa prednosti, a lijepom kontrom uvjerljivih 67:43 postavlja Juby Johnson u 25. minuti. Od table pogađa i Jure Lalić za 71:46, da bi u napadu poslije Johnson odigrao akciju utakmice, a vjerojatno i cijelog kola Lige za prvaka. Ljubimac zadarske publike se digao preko Pregleja i atraktivno zakucao za 75:46. u 27. minuti.

Odlučio se strateg domaćina u posljednjoj četvrtini na hokejašku izmjenu tako da je izmijenio četvoricu igrača, a u igru poslao Đuguma i drugog mladog igrača, od kojeg se dosta očekuje u budućnosti, Marija Filipovića. Uzvratio mu je zadarski bek s devet postignutih poena i dvije ukradene lopte, ali nije uspio zaustaviti smanjenje prednosti jer gosti nakon ubačaja Ljube Šamadana (14 poena) dolaze na 91:72.
U završnih pet minuta Lalić je u par navrata efektno asistirao za Baraća, Stipčević dodao ukradenu loptu i završio za 107:81. U redovima Zadrana, Lalić je ubacio 21 poen, English ga pratio s 19 koševa, a 15 poena zabilježio Johnson. Svjetlost je najboljeg strijelca imala u Rimcu sa 28 postignutih poena, a 15 je upisao Preglej.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.