ZadarZadne-Izdvojeno

Grad Zadar odbija dati na uvid Livakovićev višemilijunsku studiju!

?BRANO BAÈIÆ, BOŽIDAR KALMETA, ZDRAVKO LIVAKOVIÆ, JOIP BORIÆ U PAGUGrad Zadar, na upit glavnog urednika portala ZDNews.hr, odbio je u zakonskom roku od 14 dana dostaviti bilo kakav odgovor vezan za upit o projektu za čiju je izradu u 2009. tvrtka Zdravka Livakovića D&Z nagrađena s 2,8 milijuna kuna. Kao što smo već pisali, taj javni natječaj D&Z je dobio u vrijeme mandata Živka Kolege. Livakovićeva tvrtka tada je dala prijedlog kako cijelu rivu riješiti za, vjerovali ili ne, 50 milijuna kuna. Do današnjeg dana, studija nije prezentirana javnosti na način da je svi građani mogu vidjeti, a u Glasnicima Grada Zadra, također se ne može pronaći ista.

Na upit djelatnicima službe Grada Zadra, još prije dva tjedna, također nismo dobili odgovor može li javnost imati uvid u studiju koju je Grad 2009. godine platio nevjerojatnih 2,8 milijuna kuna. Kako doznajemo od izvora iz Grada Zadra, studija je pohranjena u sef, a punih pet godina nitko je nije niti jednom pogledao.

Grad Zadar opet krši zakon

Grad Zadar, napominjemo, dužan je svojim građanima, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, dati na uvid sve dokumente i ugovore bez obzira o čijem prokejtu se rad. To u ovom slučaju – nije slučaj, pa će opet, čini se, morati djelovati Povjerenstvo Anamarije Muse, bez kojega ZDNews.hr nikad ne bi legalnim putem uspio doći do kopije ugovora između Grada Zadra i Ane Lovrin. Podsjetimo, ZDNews.hr prvi je objavio ugovore koje je gradska uprava skrivala mjesecima, a koji Kalmetinoj dugogodišnjoj prijateljici, unatoč tome što je u povlaštenoj mirovini s 9 tisuća kuna mjesećno, i dalje omogućuju 5 tisuća kuna mjesećno za usluge “savjetovanja”.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Ivane Dadić, kojoj je prvotni zahtjev za dostavu kopije studije i ostalih podataka iz ugovora poslan prije dva tjedna, do nje, Borisa Artića i Mirjane Zubčić nismo uspjeli doći. Oni su na godišnjem odmoru – rekli su nam iz Grada Zadra.





Related Articles

Back to top button