112IzdvojenoZadar

Djelatnik Grada Zadra: Nismo smjeli zvati policiju radi razbijenog stakla na Trgu Petra Zoranića; Policija: Nitko nas nije zvao

Vijest kako je na Trgu Petra Zoranića za vrijeme Adventa razbijeno staklo koje se nalazi iznad antičkih iskopina, Grad Zadar i njegovi djelatnici shvatili su, očito, i više nego olako. To proizlazi iz činjenice kako gradski oci nisu poduzeli doslovce nikakve pravne radnje kako bi se ustanovilo tko je, kako i zašto razbio gradsku imovinu i kako bi se od onoga tko je razbio staklo kaznilo tako da plati popravak razbijenog stakla.

Iako je vrlo lako moguće kako je staklo razbijeno uslijed prolaska jednog od dostavnih vozila, to službeno nije utvrđeno. Da stvar bude gora, nitko iz Grada Zadra o oštećenoj imovini nije obavijestio policiju, što su nam iz PU zadarske danas i potvrdili.

Policija: Nitko nas nije kontaktirao

– Nikakav poziv iz Grada Zadra vezano za razbijeno staklo na Trgu Petra Zoranića nismo zaprimili – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan u razgovoru za ZADAR News.

Robertino Dujela iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša trebao je izvijestiti policiju o incidentu

Za napomenuti je i podatak kako je Trg Petra Zoranića pod video nadzorom, pa da je u kojem slučaju netko iz komunalnog odjela Grada Zadra i pozvao policiju, vjerojatno bi se do počinitelja došlo vrlo lako. Ipak, gradonačelnik Branko Dukić i Robertino Dujela iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša – nisu smatrali potrebnim o cijelom slučaju izvijestiti policiju, pa se postavlja pitanje tko će sanirati štetu nastalu na staklu.

Inače, ovo nije prvi put da je razbijeno staklo na pokrovu arheoloških nalaza iz Antičkog Zadra. Prema dostupnim informacijama i lani se na istom trgu dogodio gotovo identičan incident. Štetu je platio, naravno, Grad Zadar, odnosno svi građani grada, jer ni tada nije kontaktirana policija kako bi se došlo do onoga tko je razbio staklo – i platio popravak.

Zaposlenik Grada Zadra: Dujela nije smio pozvati policiju

ZADAR Newsov izvor iz Grada Zadra kazao je kako je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša o svemu trebao izvijestiti policiju pošto nije utvrđeno tko je i na koji način razbio staklo. Međutim, to nije smio učiniti, kazao je.

– To vam je još jedan slučaj aljkavosti i nemara onoga tko je u ovom slučaju trebao sve prijaviti policiji, a nije smio. Konkretno, ovdje se radi o novom pročelniku Robertinu Dujeli koji je isti dan znao da je razbijeno staklo, ali mu je sugerirano da na teren pošalje samo komunalne redare i da o tome ne izvijesti nikoga u policiji. Mislim da Dujela čak i zna tko je razbio staklo dostavnim vozilom, ali po tom pitanju ne smije ništa poduzimati. Zamislite da netko tko je dobio štand sad i plaća štetu za to što je razbio staklo. Pa to ne bi imalo smisla, ionako će sve Grad Zadar platiti, policija nije kontaktirana i nema problema – kazao je visokopozicionirani izvor i zaposlenik Grada Zadra u razgovoru za ZADAR News.

Iako smo pokušali doći do odgovora koliko je lani koštao popravak razbijenog stakla i koliko će koštati ovogodišnji popravak, iz Grada Zadra nam nitko, do zaključka ovog članka, nije odgovorio na upite poslane e-mailom.

Dostavnim vozilom opet razbijeno staklo na Trgu Petra Zoranića

Foto: 057info/Zadarski list

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

 1. Robertino Dujela i gosp. Gradonačelnik Branko Dukić su pošten i odličan izbor za ovaj opljačkani i devastirani grad . Te očito smetaju kao takvi nekim interesno reketarskim skupinama u ovom gradu jer ne pristaju na njihove ucjene .

 2. hahaha, posten izbor za opljackan grad. a ko ga je opljackao i u kakvoj je vezi s navedenima?63-_!’

 3. jebem vam mater hdzovsku gamadi. zadar news samo naprid. dujela, dukić, kalmeta isto sranje drugo pakovanje za pljačku građana

 4. Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

  Naša ponuda iznosi samo 4% .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

  Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

  * Osobni krediti:

  * Poslovni krediti:

  Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: maverickinvestment02@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close