Djelatnik Grada Zadra: Nismo smjeli zvati policiju radi razbijenog stakla na Trgu Petra Zoranića; Policija: Nitko nas nije zvao

11

Vijest kako je na Trgu Petra Zoranića za vrijeme Adventa razbijeno staklo koje se nalazi iznad antičkih iskopina, Grad Zadar i njegovi djelatnici shvatili su, očito, i više nego olako. To proizlazi iz činjenice kako gradski oci nisu poduzeli doslovce nikakve pravne radnje kako bi se ustanovilo tko je, kako i zašto razbio gradsku imovinu i kako bi se od onoga tko je razbio staklo kaznilo tako da plati popravak razbijenog stakla.

Iako je vrlo lako moguće kako je staklo razbijeno uslijed prolaska jednog od dostavnih vozila, to službeno nije utvrđeno. Da stvar bude gora, nitko iz Grada Zadra o oštećenoj imovini nije obavijestio policiju, što su nam iz PU zadarske danas i potvrdili.

Policija: Nitko nas nije kontaktirao

– Nikakav poziv iz Grada Zadra vezano za razbijeno staklo na Trgu Petra Zoranića nismo zaprimili – kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan u razgovoru za ZADAR News.

Robertino Dujela iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša trebao je izvijestiti policiju o incidentu

Za napomenuti je i podatak kako je Trg Petra Zoranića pod video nadzorom, pa da je u kojem slučaju netko iz komunalnog odjela Grada Zadra i pozvao policiju, vjerojatno bi se do počinitelja došlo vrlo lako. Ipak, gradonačelnik Branko Dukić i Robertino Dujela iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša – nisu smatrali potrebnim o cijelom slučaju izvijestiti policiju, pa se postavlja pitanje tko će sanirati štetu nastalu na staklu.

Inače, ovo nije prvi put da je razbijeno staklo na pokrovu arheoloških nalaza iz Antičkog Zadra. Prema dostupnim informacijama i lani se na istom trgu dogodio gotovo identičan incident. Štetu je platio, naravno, Grad Zadar, odnosno svi građani grada, jer ni tada nije kontaktirana policija kako bi se došlo do onoga tko je razbio staklo – i platio popravak.

Zaposlenik Grada Zadra: Dujela nije smio pozvati policiju

ZADAR Newsov izvor iz Grada Zadra kazao je kako je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša o svemu trebao izvijestiti policiju pošto nije utvrđeno tko je i na koji način razbio staklo. Međutim, to nije smio učiniti, kazao je.

– To vam je još jedan slučaj aljkavosti i nemara onoga tko je u ovom slučaju trebao sve prijaviti policiji, a nije smio. Konkretno, ovdje se radi o novom pročelniku Robertinu Dujeli koji je isti dan znao da je razbijeno staklo, ali mu je sugerirano da na teren pošalje samo komunalne redare i da o tome ne izvijesti nikoga u policiji. Mislim da Dujela čak i zna tko je razbio staklo dostavnim vozilom, ali po tom pitanju ne smije ništa poduzimati. Zamislite da netko tko je dobio štand sad i plaća štetu za to što je razbio staklo. Pa to ne bi imalo smisla, ionako će sve Grad Zadar platiti, policija nije kontaktirana i nema problema – kazao je visokopozicionirani izvor i zaposlenik Grada Zadra u razgovoru za ZADAR News.

Iako smo pokušali doći do odgovora koliko je lani koštao popravak razbijenog stakla i koliko će koštati ovogodišnji popravak, iz Grada Zadra nam nitko, do zaključka ovog članka, nije odgovorio na upite poslane e-mailom.

Dostavnim vozilom opet razbijeno staklo na Trgu Petra Zoranića

Foto: 057info/Zadarski list

Komentari

komentari

Podijeli objavu

11 Komentari

 1. Robertino Dujela i gosp. Gradonačelnik Branko Dukić su pošten i odličan izbor za ovaj opljačkani i devastirani grad . Te očito smetaju kao takvi nekim interesno reketarskim skupinama u ovom gradu jer ne pristaju na njihove ucjene .

 2. jebem vam mater hdzovsku gamadi. zadar news samo naprid. dujela, dukić, kalmeta isto sranje drugo pakovanje za pljačku građana

  • A sto je tebi sinko?
   Pa zadar news je u dealu sa hdz-om.
   Sto mislis zasto se gradske firme ode reklamiraju,od Cistoce,Nasada pa nadalje?

 3. Samo da znate,ovaj portal vodi osoba koja je visegodisnji psiholoski i fizicki obiteljski nasilnik,i inace poremecen od malena.Cak mu je i gradonacelnik to rekao,jer mu pozna obitelj odavno.Ima 34 godine a zivi u sobi od 10 kvadrata kod tate i mame,koju je zadnji put ocistio ’93.U djelovima sobe se nalaze ostatci hrane stari mjesecima,i ubrzo ce i gljive poceti tu nicati.
  Roditelji mu dopustaju da tu ostane,unatoc svakodnevnim vrjedjanjima i razbijanju namjestaja u psihoticnim ispadima,samo zato jer znaju da je bolestan a oni se osjecaju djelom krivim za njegovo stanje.Osoba je koja je u konstantnoj svadji sa svima oko sebe,od brata,oca,majke,strica pa nadalje.
  Nacin rada ovog portala se sastoji od medijskog reketarenja politicara i celnika gradskih firmi,koje prikupljenim informacijama ucjenjuje da placaju reklame njegovom portalu,u zamjenu za neobjavljivanje tih informacija.
  Trenutno barata snimkom gradonacelnika Dukica sa ljubavnicom i trazi osobu preko koje bi i njega reketario.
  Citanjem ovog portala omogucujete rad takve osobe,koja sramoti casnu novinarsku struku i prave istrazivacke novinare koji objavljuju afere hdz/sdp mafije odbijajuci mito,dok ovaj od toga zivi.
  Znaci,ako podrzavate pravo,posteno i nepotkupljivo novinarstvo PRESTANITE PRATITI OVAJ PORTAL.
  Sad mozete ocekivati poplavu komentara vlasnika portala sa raznih fb. profila kojih doticni ima na desetke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here