ZadarZadne-Izdvojeno

Ante Rubeša preuzima stvar u svoje ruke: “Bez obzira na razvoj situacije, omogućiti ćemo stanovnicima MO Smiljevac da prisustvuju sjednici GV-a”

Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša
Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša

Povodom najnovije izjave predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra, Živka Kolege kako će se izvlačiti koji građani će prisustvovati sljedećoj sjednici GV-a, s obzirom na, kako Kolega navodi, 70 prijavljenih, kao što se i očekivalo, došlo je do reakcije oporbenih vijećnika. Prvo je Marko Pupić Bakrač cijeli slučaj prijavio Pučkom pravobranitelju i GONG-u, koji je promptno reagirao, da bi u popodnevnim satima uslijedila izjava Živka Kolege za ZDNews.hr u kojoj predsjednik GV-a govori o “izvlačenju” građana i “70 prijavljenih”.

Iz Akcije Mladih očitovao se Ante Rubeša, predsjednik zadarskog ogranka i gradski vijećnik, koji je kazao kako će građanima osobno omogućiti prisustvovanje sjednici, unatoč možebitnoj novoj zabrani. O “70 prijavljenih građana” kazao je kako se radi o očitom HDZ-ovom inženjeringu.

Poštovani, ne slažemo se s ovakvim razvojem ove situacije. Građane koje smo predložili da prisustuju sjednici Gradskog vijeća nismo predložili iz hira ili da bi stvarali “nered” nego da mogu  vidjeti kako će vijećnici glasati za naš prijedlog koji se odnosi na dio grada čiji su oni stanovnici i zato što tako piše u pravilniku. Naš prijedlog se odnosi na oslobađanje od komunalne naknade za stanovnike MO Smiljevac pošto im je vladajućom politikom narušena kvaliteta života postavljanjem prosmrdivača otpadnih voda u neposrednu blizinu obiteljskih kuća. Nakon što se u 23 godine nikad nitko nije javio da prisustuje sjednici GV-a, ovih 70 prijavljenih građana miriše na HDZ ov politički inženjering, što nas ne iznenađuje jer je njihov stil da nastupaju u kontroliranim uvjetima, a da pošteni narod ugnjetavaju i zabranjuju im građanske slobode. Bez obzira na razvoj ove situacije mi ćemo omogućiti stanovnicima MO Smiljevac da prisustvuju sjednici pa makar sjedili na našim sjedalicama.

Akcija Mladih Zadar





Related Articles

Back to top button