112IzdvojenoZadar

Kukavica koja je tinejdžericu unakazila šakama ‘prepala’ se suca Šimića

Smatramo kako u ovom kaznenom predmetu postoji sumnja u nepristranost sudaca, odnosno predsjednika sudova – rekao je Korljan, Kovačevićev odvjetnik… 

Andrej Korljan, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca, optuženog za premlaćivanje mlade Zadranke u lipnju, zatražio je u četvrtak na početku suđenja izuzeće od obavljanja sudačke dužnosti raspravnog suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, kao nadležne za odlučivanje o izuzeću suca Šimića, Ivane Klišmanić, sutkinje Općinskog suda u Zadru i zamjenice predsjednice Općinskog suda u Zadru i Borisa Babića, predsjednika Županijskog suda u Zadru kao nadležnog za odlučivanje o izuzeću predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov.

– Smatramo kako u ovom kaznenom predmetu postoji sumnja u nepristranost navedenih sudaca, odnosno predsjednika sudova – rekao je Korljan.

Posebno važnom istaknuo je okolnost da je 11. rujna oko 11 sati ujutro raspravni sudac Tomislav Šimić posjetio okrivljenika u zatvorskoj ćeliji broj 4 Zatvora u Zadru direktno mu se obrativši riječima kako će ga on suditi, te da on i njegov branitelj slučajno ne traže odgode ili izlike za suđenje, javlja Zadarski.hr.

– Tom prigodom sudac Šimić izravno se obratio okrivljeniku ispred njegovih zatvorskih cimera, te u nazočnosti pravosudnog policajca. Okrivljenik je ostao zatečen ovakvim postupanjem raspravnog suca, shvatio ga na neki način kao prijetnju koja je kod njega apsolutno stvorila dojam pristranosti suca i izazvala sumnju da pred tim sucem može imati pravično suđenje – rekao je.

Sudac Tomislav Šimić postupao je po zakonu

Sudac Tomislav Šimić, koji je figurira kao jedan od najstrožih i najpoštenijih zadarskih sudaca na Korljanove optužbe je odgovorio kako po tome ni jedan sud u Hrvatskoj ne bi bio prikladan za suđenje Kovačeviću jer događaj nije izazvao reakciju samo zadarskih medija, već i medija u cijeloj državi. Tomislav Šimić koji će, vjeruje se, ipak nastaviti suditi Kovačeviću također smatra kako su prijedlozi obrane motivirani isključivo time da se odugovlači postupak kako bi Kovačević što prije izašao iz pritvora jer je rok za donošenje prvostupanjske presude 14. prosinca,a ukoliko se do tada ne donese presuda, Kovačevića se mora pustiti na slobodu. 

Inače, sučev posao, između ostaloga je i taj da obilazi istražne zatvorenike, pa time još više čudi priroda zahtjeva obrane, odnosno odvjetnika Andreja Korljana.

 





Related Articles

Back to top button